Konačni rezultati konkursa za dodjelu stipendija za školsku/akademsku 2020/21. godinu


Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija i Odluke Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' objavljen je Konkurs za dodjelu stipendija za šk./ak. 2020/21. godinu. Nakon objave preliminarnih rezultata i provedenog žalbenog postupka Upravni odbor Fonda je utvrdio konačne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija.

  • Konačnu rang-listu dobitnika stipendije na prvom ciklusu studija možete pogledati ovdje.
  • Konačnu rang-listu dobitnika stipendije na drugom ciklusu studija možete pogledati ovdje.
  • Konačnu rang-listu učenika za dodjelu stipendije možete pogledati ovdje.
  • Izvještaj Upravnog odbora o žalbama kandidata možete pogledati ovdje.
  • Obaveze dobitnika stipendije možete pogledati ovdje.

Molimo dobitnike stipendije, ukoliko su dobili ili u međuvremenu dobiju stipendiju, kredit ili drugi oblik novčane naknade koja ima obilježje stipendije od nekog drugog pravnog ili fizičkog lica, ili iz nekog drugog razloga odustanu od stipendije Fonda, da nas o tome odmah obavijeste putem e-maila: fondb@fondbosnjaci.co.ba ili na telefon 033/677-200 kako bi smo stipendiju mogli dodijeliti narednom kandidatu sa rang-liste.

Studenti koji nisu ostvarili pravo na stipendiju na ovom konkursu mogu, ukoliko žele, koristiti postojeću dokumentaciju koja se nalazi u sjedištu Fonda za konkurs za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta uz uslov da, nakon objave konkursa, popune i dostave novi zahtjev.

Konkurs za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta planiramo, aBd, objaviti početkom 2021. godine, odmah nakon uplate prve tranše (4 stipendije) za akademsku 2020/21. godinu.

Datum, način i mjesto potpisivanja Ugovora naknadno će biti objavljeni na našoj web i facebook stranici.

Molimo da redovno ažurirate vašu e-mail adresu, kontakt telefon i pratite nas na web i facebook stranici.