DODIJELJENE STIPENDIJE UČENICIMA GENERACIJE GHM I PBG


Svečanom akademijom u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu 26. 4. 2014. godine ispraćena je 464. generacija maturanata i 32. generacija maturantica Gazi Husrev-begove medrese. Ove godine medresu, koja spada među najstarije odgojno-obrazovne institucije u Evropi, završilo je 50 maturanata i 59 maturantica.

Učenicima generacije Ševalu Selimoviću i Merjem Mekić, kao nagradu za postignute rezultate u učenju i vladanju  Fond ''Bošnjaci'' dodjelio je prigodna priznanja i stipendije za prvi ciklus studija. Priznanja u ime Fonda ''Bošnjaci'' uručio je Muharem Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora Fonda.

DODIJELJENE STIPENDIJE UČENICIMA GENERACIJE GHM I PBGU Domu mladih Skenderija 18. 6. 2014. godine upriličena je svečanost ispraćaja 16. generacije maturanata Prve bošnjačke gimnazije i 7. generacije maturanata Cambridge International School.

Na svečanosti su proglašeni učenici generacije, dodijeljene diplome maturantima i uručena razna priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima za doprinos u radu i afirmaciji škole.

Učenicima generacije Enesu Kriještorcu i Amili Jakubović, kao nagradu za postignute rezultate u učenju i vladanju, Fond ''Bošnjaci'' dodijelio je prigodna priznanja i stipendije za prvi ciklus studija. Priznanja u ime Fonda ''Bošnjaci'' uručio je Šahin Kerla, direktor Fonda.

Ugovori o stipendiranju će biti potpisani nakon upisa na prvu godinu studija.