Uručene novčane nagrade i priznanja pobjednicima natječaja za najbolji literarni rad


Na svečanosti upriličenoj 16.11.2022. godine u prostorijama Fonda ''Bošnjaci'' uručene su novčane nagrade i priznanja pobjednicima natječaja za najbolji literarni rad o temi: ''Domovina je tamo gdje se osjeća sloboda''.

Prisutnima su se obratili i čestitke uputili Šahin Kerla, direktor i Sevret Mehmedćehajić, član Upravnog odbora Fonda i ujedno predsjednik Komisije za pregled i odabir najboljih literarnih radova.

Priznanje i prvu nagradu u iznosu od 400,00 KM Nedžmi Latić, studentici IV godine Fakulteta menadžmenta i javne uprave na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu, uručila je Lejla Akšamija, članica Upravnog odbora Fonda.

Priznanje i drugu nagradu u iznosu od 300,00 KM Irfanu Brakiću, studentu IV godine Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, uručio je Sevret Mehmedćehajić, član Upravnog odbora Fonda i predsjednik Komisije.

Trećeplasiranoj Lamiji Redžepagić, učenici IV razreda JU Gimnazija ''Ismet Mujezinović'' u Tuzli priznanje i novčana nagrada u iznosu od 200,00 KM će biti naknadno uručeni.