Potpisani ugovori sa jednim brojem stipendista Fonda


Imajući u vidu trenutnu situaciju u vezi sa pandemijom Corona virusa, dana 14. 12. 2020. godine u prostorijama Vakufske direkcije IZ u Bosni i Hercegovini, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, upriličena je svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju za šk./ak.

U cilju sprječavanja širenja pandemije Corona virusa i olakšanja za stipendiste, posebno za one sa prebivalištem van Sarajeva, Ugovor o stipendiranju će biti potpisan putem e-maila. Prisutnima se obratio Šahin Kerla, u svojstvu direktora Fonda i predsjednika Komisije za dodjelu stipendija navodeći, između ostalog, kako je ovoj godini dodijeljena 71 stipendija od čega 35 studentima prvog ciklusa, 20 studentima drugog ciklusa i 16 učenicima srednjih škola.

Prosječna ocjena dobitnika stipendija kod studenata na prvom ciklusu studija iznosi 9,45 a na drugom ciklusu 9,64 , dok kod učenika prosječna ocjena iznosi 4,80. Među dobitnicima ovogodišnjih stipendija je 10 studenata i studentica sa prosječnom ocjenom 10,00.

Direktor je posebno naglasio kako su oni koji rukovode i upravljaju ovim Fondom u potpunosti svjesni odgovornosti za preuzeti emanet vakifa i osnivača Fonda rahmetli Alije Izetbegovića, da se ovaj vakuf čuva, stalno unaprjeđuje i na taj način doprinosi pomoći u obrazovanju, kulturnim, duhovnim i tradicionalnim vrijednostima Bošnjaka.

Na kraju obraćanja pozvao je stipendiste da nakon okončanja školovanja i zasnivanja radnog odnosa ostanu u svojoj domovini i učine je boljom i prosperitetnijom, da rade na afirmaciji i unapređenju Fonda ''Bošnjaci'', finansijski ga pomažu u skladu sa svojim mogućnostima kako bi se na taj način osigurao nastavak ove plemenite misije.