Fond ''Bošnjaci'' obezbijedio najneophodnija nastavna sredstva za potrebe jednog broja učenika povratnika u općinu Bosanska Gradiška


Pored stipendiranja učenika i studenata, među najznačajnije projekte Fonda ''Bošnjaci'' ubrajamo pomoć učenicima povratnicima u manji bh. entitet.

U proteklih trinaest godina ovim projektom obuhvaćeno je preko 3.450 učenika povratnika u manji bh. entitet kroz opremanje škola najosnovnijim nastavnim sredstvima i opremom, zatim kroz obezbjeđenje nastavnih sredstava i opreme za potrebe učenika, kao i organizaciju instruktivne nastave iz predmeta matematika, fizika, bosanski i engleski jezik.

Ove godine, u saradnji sa glavnim imamom Medžlisa IZ Bosanska Gradiška, prikupljeni su podaci o učenicima povratnicima i obezbjeđena najneophodnija nastavna sredstva za 57 učenika od prvog do petog razreda OŠ ''Sveti Sava'', Dubrave, općina Bosanska Gradiška.

Dana 30.10.2021. godine direktor Fonda ''Bošnjaci'' je učenicima ove škole, u prisustvu glavnog imama, vjeroučitelja i roditelja, uručio najneophodnija nastavna sredstva.

Pregled doniranih nastavnih sredstva možete pogledati ovdje.