Delegacija Fonda "Bošnjaci" posjetila Reisul-ulemu IZ u BiH


Dana 23.08.2022. godine delegacija Fonda ''Bošnjaci'' predvođena direktorom Fonda Šahinom Kerlom i direktorom Vakufske direkcije dr. Senaidom Zajimovićem posjetila je Husein ef. Kavazovića, reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Delegacija Fonda je ovom prilikom reisul-ulemu Kavazovića upoznala o postignućima Fonda i planovima za naredni period.

Uvaženi Reisul-ulema se je prisutnima zahvalio za doprinos u očuvanju i unaprijeđenju ovog plemenitog vakufa, izražavajući spremnost za pomoć i podršku u daljem radu kako njega lično tako i Islamske zajednice u cjelini. Ovom prilikom iskazana je potreba predstavljanja Fonda u džematima u našoj zemlji i dijaspori, te jednom broju arapskih zemalja od kojih se očekuje pomoć u obrazovanju i nauci.

Reisul-ulema je posebno naglasio kako Fond u punom kapacitetu i na najbolji način već četvrt stoljeća vrši svoju ulogu koju mu je namijenio njegov osnivač i vakif, rahmetli Alija Izetbegović, koji je želio podržati i unaprijediti obrazovanje djece šehida i nadarene djece sa slabijom materijalno-finansijskom situacijom.

Reisul-ulemi je, uz iskazanu posebnu zahvalnost za dosadašnju, kako finansijsku tako i svaku drugu pomoć i podršku u radu Fonda ''Bošnjaci'' uručena vakufnama kao jednom od vakifa Fonda.