URUČENE ZAHVALNICE BIVŠIM ČLANOVIMA UPRAVNOG I NADZORNOG ODBORA

Srijeda, 13.11.2013.

URUČENE ZAHVALNICE BIVŠIM ČLANOVIMA UPRAVNOG I NADZORNOG ODBORA Zajednička svečana sjednica Upravnog i Nadzornog odbora Fonda ''Bošnjaci'' održana je 13.11.2013. godine u salonu kabineta reisu-l-uleme IZ u BiH.

Sjednici su prisustvovali Lejla Akšamija, Sevret Mehmedćehajić i Husein Mehmedović, novoimenovani članovi Upravnog odbora, Elmedina Ohranović i Emin Čohadžić, sadašnji i bivši članovi Nadzornog odbora i Šahin Kerla, direktor Fonda ''Bošnjaci''. Sjednici su prisustvovali i mr. Husein-ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ u BiH, Nezim-ef. Halilović Muderris, bivši direktor Vakufske direkcije i dr.

Nakon što je otvorio sjednicu, predsjednik Upravnog odbora Muharem Hasanbegović u najkraćim crtama je upoznao prisutne s dosadanjim rezultatima rada Fonda, koji se ogledaju, prije svega, u pružanju pomoći u obrazovanju mladih i učenika povratnika, kao i u podršci raznim projektima iz oblasti obrazovanja, nauke i dr.

Reisu-l-ulema Kavazović je s ponosom istakao značaj i ulogu Fonda ''Bošnjaci'', kao i njegov značaj s obzirom na to da ga je osnovao Alija Izetbegović. On je vakuf Fonda uporedio s Gazi Husrev-begovim vakufom i njegovim učešćem u obrazovanju i očuvanju identiteta bošnjačkog naroda. Reisu-l-ulema se zahvalio dosadašnjim članovima Upravnog i Nadzornog odbora Fonda, kao i potpisniku vakufname i dugogodišnjem direktoru Vakufske direkcije Nezimu-ef. Haliloviću Muderrisu.

U svojim izlaganjima dr. Ahmet Alibašić i Selim Jarkoč, bivši članovi Upravnog odbora, iskazali su zadovoljstvo i čast što su dugi niz godina bili dio Fonda. Posebno su istakli doprinos direktora Kerle u unapređenju i afirmaciji Fonda.

Nezim-ef. Halilović se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u radu Fonda. Naglasio je transparentan rad direktora Fonda, na što u Islamskoj zajednici u BiH treba da budu ponosni.

U svom kratkom obraćanju Šahin Kerla, direktor Fonda ''Bošnjaci'' je iskazao zahvalnost dosadašnjim članovima Upravnog i Nadzornog odbora kao i potpisniku vakufname Nezimu-ef. Haliloviću Muderrisu.

Zahvalnice i prigodne poklone zaslužnim za očuvanje, afirmaciju i unapređenje rada ovog posebno osjetljivog vakufa uručio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH mr. Husein-ef. Kavazović.


Fotografije


Novosti


Četvrtak, 23.07.2020.

REZULTATI KONKURSA ZA DODJELU STIPENDIJA ZA AK. 2019/20. GODINU ZA KOJE FINANSIJSKA SREDSTVA OBEZBJEĐUJE BEJTUZZEKAT IZ KUVAJTA

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, Sporazuma o saranji sa Bejtuzzekatom iz Kuvajta i Odluke Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' utvrđene su konačne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija... detaljnije

Petak, 03.07.2020.

ODRŽANA MATURSKA SVEČANOST U PRVOJ BOŠNJAČKOJ GIMNAZIJI U SARAJEVU

Ove godine, zbog otežanih uslova uzrokovanih pandemijom Corona virusa, na terasi Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu 29.06.2020. godine održana je maturska svečanost u povodu ispraćaja 22. generacije... detaljnije

Utorak, 23.06.2020.

DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA UČENICIMA GENERACIJE GHM I PBG

Dana 23. 06. 2020. godine Fond ''Bošnjaci'' je u okviru manifestacije ''Maturalni dan'' u organizaciji Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovine, dodjelio... detaljnije