URUČENE ZAHVALNICE BIVŠIM ČLANOVIMA UPRAVNOG I NADZORNOG ODBORA

Srijeda, 13.11.2013.

URUČENE ZAHVALNICE BIVŠIM ČLANOVIMA UPRAVNOG I NADZORNOG ODBORA Zajednička svečana sjednica Upravnog i Nadzornog odbora Fonda ''Bošnjaci'' održana je 13.11.2013. godine u salonu kabineta reisu-l-uleme IZ u BiH.

Sjednici su prisustvovali Lejla Akšamija, Sevret Mehmedćehajić i Husein Mehmedović, novoimenovani članovi Upravnog odbora, Elmedina Ohranović i Emin Čohadžić, sadašnji i bivši članovi Nadzornog odbora i Šahin Kerla, direktor Fonda ''Bošnjaci''. Sjednici su prisustvovali i mr. Husein-ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ u BiH, Nezim-ef. Halilović Muderris, bivši direktor Vakufske direkcije i dr.

Nakon što je otvorio sjednicu, predsjednik Upravnog odbora Muharem Hasanbegović u najkraćim crtama je upoznao prisutne s dosadanjim rezultatima rada Fonda, koji se ogledaju, prije svega, u pružanju pomoći u obrazovanju mladih i učenika povratnika, kao i u podršci raznim projektima iz oblasti obrazovanja, nauke i dr.

Reisu-l-ulema Kavazović je s ponosom istakao značaj i ulogu Fonda ''Bošnjaci'', kao i njegov značaj s obzirom na to da ga je osnovao Alija Izetbegović. On je vakuf Fonda uporedio s Gazi Husrev-begovim vakufom i njegovim učešćem u obrazovanju i očuvanju identiteta bošnjačkog naroda. Reisu-l-ulema se zahvalio dosadašnjim članovima Upravnog i Nadzornog odbora Fonda, kao i potpisniku vakufname i dugogodišnjem direktoru Vakufske direkcije Nezimu-ef. Haliloviću Muderrisu.

U svojim izlaganjima dr. Ahmet Alibašić i Selim Jarkoč, bivši članovi Upravnog odbora, iskazali su zadovoljstvo i čast što su dugi niz godina bili dio Fonda. Posebno su istakli doprinos direktora Kerle u unapređenju i afirmaciji Fonda.

Nezim-ef. Halilović se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u radu Fonda. Naglasio je transparentan rad direktora Fonda, na što u Islamskoj zajednici u BiH treba da budu ponosni.

U svom kratkom obraćanju Šahin Kerla, direktor Fonda ''Bošnjaci'' je iskazao zahvalnost dosadašnjim članovima Upravnog i Nadzornog odbora kao i potpisniku vakufname Nezimu-ef. Haliloviću Muderrisu.

Zahvalnice i prigodne poklone zaslužnim za očuvanje, afirmaciju i unapređenje rada ovog posebno osjetljivog vakufa uručio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH mr. Husein-ef. Kavazović.


Fotografije


Novosti


Ponedjeljak, 16.03.2020.

POSLJEDNJI SELAM

detaljnije

Srijeda, 04.03.2020.

KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA ZA AK. 2019/20. GODINU ZA KOJE FINANSIJSKA SREDSTVA OBEZBJEĐUJE BEJTUZZEKAT IZ KUVAJTA

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, Sporazuma o saradnji sa Bejtuzzekatom iz Kuvajta i Odluke Upravnog odbora Fond "Bošnjaci" raspisuje Konkurs za dodjelu 65 stipendija studentima na prvom i... detaljnije

Utorak, 24.12.2019.

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU ZA ŠK./AK. 2019/20.

U subotu, 21. decembra 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu Fond ''Bošnjaci'' je upriličio svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju za šk./ak. 2019/20. godinu. detaljnije