Uručene novčane nagrade i priznanja pobjednicima natječaja za najbolji literarni rad


U srijedu, 21.12.2016. godine u prostorijama Fonda "Bošnjaci" u Sarajevu uz prisustvo medija, roditelja i prijatelja upriličeno je svečano uručenje novčanih nagrada i priznanja pobjednicima jubilarnog desetog Natječaja za najbolji literarni rad o temi: Pod krovom je porodice toplije duši.

Direktor Fonda ''Bošnjaci'' Šahin Kerla je u svom obraćanju između ostalog, istakao kako je na ovogodišnji natječaj, u predviđenom roku, Fond "Bošnjaci" zaprimio 88 radova, koji su šifrovano dostavljeni ovlaštenoj Komisiji u sastavu: Sevret Mehmedćehajić, prof. (predsjednik), dr. Mustafa Prljača (član) i Nezim Halilović, prof. (član). Komisija je nakon pregleda radova jednoglasno izdvojila tri najbolja i predložila za dodjelu nagrada i priznanja. Na kraju obraćanja direktor Fonda je uputio čestitke nagrađenim želeći im dobro zdravlje kao i dalje usavršavanje u ovoj oblasti i uspješan nastavak obrazovanja.

Nagrađenima su se obratili i čestitke uputili Muharem Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora i Elemdina Ohranović, članica Nadzornog odbora Fonda ''Bošnjaci''. Čestitkama se pridružio i član Komisije za pregled i odabir najboljih literarnih radova profesor Nezim Halilović.

Priznanje i prvu nagradu u iznosu od 600,00 KM Nejri Šehić, studentici druge godine Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, uručio je Šahin Kerla, direktor Fonda "Bošnjaci".

Priznanje i drugu nagradu u iznosu od 400,00 KM Muji Adžemoviću, studentu četvrte godine Fakulteta menadžmenta i javne uprave Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, uručio je Muharem Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora Fonda "Bošnjaci".

Priznanje i treću nagradu u iznosu od 200,00 KM Sari Zaimović, učenici četvrtog razreda Mještovite srednje škole u Travniku, uručila je Elmedina Ohranović, članica Nadzornog odbora Fonda "Bošnjaci".