URUČENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM STIPENDISTIMA FONDA I POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU

Subota, 21.12.2013.

URUČENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM STIPENDISTIMA FONDA I POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU Uz video prezentaciju i prigodna obraćanja g-dina Šahina Kerle, direktora Fonda i Muharema Hasanbegovića, predsjednika Upravnog odbora u prostorijama velike sale Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu u subotu, 21.12.2013. godine u prisustvu stipendista, rodbine i prijatelja dodjeljene su novčane nagrade i priznanja najuspješnijim stipendistima Fonda ''Bošnjaci'' i potpisani Ugovori o stipendiranju nadarenih učenika i studenata za šk./ak. 2013/14. godinu.

Ugovor je potpisalo 20 učenika i 138 studenata od čega 24 studenata sa prosječnom ocjenom 10 među kojima je 5 doktoranata, 4 magistranta, 2 hafiza Časnog Kur'ana i 16 brucoša učenika generacije.

Za postignute rezultate u toku dosadašnjeg studija stipendistima Fonda Adnanu Zahiroviću, studentu prve godine doktorskog studija Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na odsjeku za hemiju, proglašen najboljim studentom prvog i drugog ciklusa studija Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i najuspješnijim studentom Univerziteta u Sarajevu u akademskoj 2011/12. i 2012/13. godini, Hani Fatkić, studentici prve godine doktorskog studija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na odsjeku za računarstvo i informatiku, proglašena najboljom studenticom prvog i drugog ciklusa studija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Merjemi Bečić, studentici četvrte godine studija Fakulteta menadžmenta i javne uprave Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu na odsjeku za ekonomiju, Smajilu Haliloviću i Arminu Nurkanoviću, studentima treće godine studija Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli na odsjeku energetska elektrotehnika, Šejli Hadžić, studentici treće godine studija Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli na odsjeku za primjenjenu fiziku, Amini Kurtović, studentici prve godine master studija Fakulteta za metalurgiju i materijale u Zenici na odsjeku za hemijsko inženjerstvo, proglašena najboljom studenticom tehničkih nauka Univerziteta u Zenici i Lejli Zilić, studentici četvrte godine Prvanog fakulteta Univerziteta u Zenici dodjeljene su novčane nagrade i priznanja.

Novčane nagrade i priznanja u ime Fonda "Bošnjaci" uručili su: dr. Mustafa Hasani, predsjednik Upravnog odbora Vakufske direkcije, Muharem Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora Fonda "Bošnjaci" i mr. Husein Smajić, sarajevski muftija i ujedno predsjednik Nadzornog odbora Fonda "Bošnjaci".

Prisutnima se, u ime stipendista, obratio Admir Greljo, student treće godine doktorskog studija Fakulteta za matematiku i fiziku Univerziteta u Ljubljani na odsjeku za teorijsku fiziku, riječima:

Najveći poklon mladom insanu jeste omogućiti mu adekvatno obrazovanje. Ovim trajnim dobrom mlada osoba usavršava svoje vještine, oplemenjuje svoje vrline te tako postaje pokretačka snaga pozitivnih i poželjnih aktivnosti u zajednici. Osnovni kapital jedne države je njena omladina, a najvažnije ulaganje za prosperitet i svijetlu budućnost jeste ulaganje u obrazovanje. Meni je danas pripala izuzetna čast da se ispred ovdje prisutnih, vrijednih kolega studenata zaista zahvalim instituciji koja je ove ideale pretvorila u praksu. Kao dugogodišnji stipendista posebno bih se zahvalio i došao sam jutros iz Ljubljane da bih se zahvalio u svoje lično ime gospodinu direktoru i njegovim saradnicima koji zaista rade požrtvovano, transparentno i profesionalno tokom svih ovih godina i želim im mnogo uspjeha u budućnosti da nas, ako Bog da, bude još više dogodine i idućih godina.

Mi stipendisti Fonda "Bošnjaci" imamo tri zadaće.
Prvo, uložiti maksimalan trud i zalaganje da bi postali eksperti u naučnim disciplinama i profesijama kojim se bavimo.
Drugo, izgraditi svijest da smo uvijek i na svakom mjestu predstavnici našeg naroda, njegove tradicije i vjere te se shodno tim vrijednostima i normama ponašati.
Treće, svoje znanje, svoju ekspertizu i sposobnosti staviti na uslugu Bosni i Hercegovini i njenim građanima, kazao je između ostalog Greljo.


Fotografije


Novosti


Četvrtak, 09.05.2019.

PREDSTAVLJENA ZBIRKA ILUSTROVANIH CITATA ALIJE IZETBEGOVIĆA "PORUKA SEBI"

Zbirka ilustrovanih citata prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića "Poruka sebi" predstavljena je u Muzeju ''Alija Izetbegović'' u povodu obilježavanja Dana Kantona... detaljnije

Ponedjeljak, 06.05.2019.

FOND ''BOŠNJACI'' OBEZBIJEDIO NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA VIII FINALNOG TAKMIČENJA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE

U subotu 04. 05. 2019. godine u Medresi ''Osman ef. Redžović'' u Visokom, u prisustvu predstavnika IZ u Bosni i Hercegovini, nastavnika i roditelja, održano je VIII finalno takmičenje iz Islamske... detaljnije

Nedelja, 28.04.2019.

DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA XXII FINALNOG MEKTEBSKOG TAKMIČENJA

Na završnoj svečanosti održanoj 28. aprila 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj džamiji, uz prigodan program polaznika mektebske nastave iz Čapljine, Travnika i Sarajeva, dodjeljene su novčane nagrade... detaljnije