Učenici OŠ "Jovan Cvijić" Kamenica, Općina Zvornik posjetili glavni grad BiH


Dana 23. i 24. aprila (subota i nedjelja) 2011. godine Fond ''Bošnjaci'' je uzeo učešće u organizaciji dolaska, prijema i boravka 34 učenika i 3 nasatvnika u Sarajevu iz osnovne škole ''Jovan Cvijić'' Kamenica, općina Zvornik.

Domaćini učenicima povratnicima ove škole bili su učenici i profesori Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva. Učenici navedene škole su boravili dva dana u Sarajevu kojom prilikom su, između ostalog posjetili najvažnije znamenitosti grada Sarajeva kao što su: Prva bošnjačka gimnazija, Gazi Husrev-begova medresa, Begova i Careva džamija, šehidsko mezarje na Kovačima, Muzej ''Alija Izetbegović'', rekreaciono – zabavni centar ''Pionirska dolina'', lutkarsko pozorište i dr.

Ovom prilikom se zahvaljujemo rukovodstvu, profesorima i učenicima Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva, Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, Gazi Husrefv-begovoj medresi, Udruženju ''Asocijacija bošnjačkih gimnazijalaca'', rekreaciono – zabavnom centru ''Pionirska dolina'' i svim drugima koji su na bilo koji način doprinijeli i uljepšali boravak ovih učenika u našem gradu kao i svestranoj podršci projektima pomoći učenicima povratnicima koje Fond ''Bošnjaci'' realizuje već nekoliko godina.