U MOSTARU ODRŽANA STUDENSTSKA KONFERENCIJA O ALIJI IZETBEGOVIĆU


U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine 26.11.2016. godine, sa početkom u 11:00 sati, u Studentskom hotelu Mostar, održana je studentska konferencija o životu i djelu prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića, pod nazivom ''Bosna prije svega''.

Organizatorima konferencije, Fondu ''Bošnjaci'', udruženju ''Mladi muslimani'' i Muzeju ''Alije Izetbegović'', pridružili su se i ''Balkanski narodni pogled'' kao i Asocijacija mladih iz Mostara, koji su ujedno bili i domaćini ove konferencije.

Sala Studentskog hotela Mostar je bila puna, a konferenciji su prisustvovali predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine g-din. Edin Mušić, predsjednik GO SDA Mostar g-din. Salem Marić, muftija u penziji Seid ef. Smajkić, te Haris Šabanović i Mubera Berberović.

Na konferenciji je uzelo učešće devet studenata, podijeljenih u 3 tematska panela. Šest studenata su stipendisti Fonda.

Prisutnim se obratio direktor Fonda ''Bošnjaci'', g-din Šahin Kerla, koji se zahvalio u ime organizatora na odzivu i prezentirao ciljeve, zadatke i aktivnosti Fonda ''Bošnjaci''. Prisutni su studentima čestitali na dobrim izlaganjima, a prepuna sala je svjedočila kvaliteti i opravdanosti ovog projekta.