U JEDNOM DANU PROMOVIRANA TRI NOVA ČUVARA ALLAHOVE RIJEČI


U subotu 01.06.2013. godine Bosna i Hercegovina je postala bogatija za još jednog hafiza i dvije hafize. Pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH časnu titulu Hafiza Kur'ana ponijeli su: Omer ef. Kurtić, imam Sinan-begove džamiji u Goraždu i hafize Sadžida Skejić Džihić i Fatima Hamaš Ouchene iz Sarajeva.

U prisustvu velikog broja hafiza, rodbine i prijatelja, hafiske dove su upriličene u Sinan-begovoj džamiji u Goraždu i u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. U gradu na Drini izaslanik Reisu-l-uleme IZ u BiH kurra hafiz dr. Dževad ef. Šošić u ime Rijesta Islamske zajednice u BiH hafizu Omeru ef. Kurtiću uručio je diplomu i novčanu hediju dok je u Sarajevu novima hafizama Sadžidi i Fatimi diplome i novčane hedije, u ime Rijesta Islamske zajednice u BiH uručio hadži hafiz Ismet ef. Spahić.

Kao i do sada, u skladu sa Protokolom o saradnji sa Vjerskoprosvjetnom službom Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, u ime Fonda ''Bošnjaci'' uručena su priznanja i novčane nagrade novim čuvarima Allahove riječi.