U džematu Tešaknja kod Tešnja promovisan još jedan čuvar Allahove riječi


Dana 21. 10. 2012. godine u prepunoj džamiji u džematu Tešanjka kod Tešnja održana je promocija novog hafiza Časnog Kur'ana Dževada ef. Tokmića.

Svečanost hafiske dove održana je nakon podne namaza u organizaciji Medžlisa IZ-e Tešanj. Pored velikog broja džematlija i musafira iz cijele Bosne i Hercegovine, rodbine i prijatelja, svečanosti je prisustvovao i veliki broj imama i hafiza, koji su učenjem Kur'ana u hafiskoj halki učinili da ova svečanost ostane u posebnom pamćenju.

Pored obraćanja glavnog imama MIZ-a Tešanj mr. Fuada ef. Omerbašića prisutnima se prigodnim govorom obratio i Muhamed ef. Salkić, generalni sekretar Rijaseta IZ-e u BiH i predsjednik Nadzornog odbora Fonda ''Bošnjaci''.

Uz prigodno obraćanje, u ime Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, diplomu i hediju uručio je hadži hafiz Ismet ef. Spahić, zamjenik reisu-l-uleme.

Priznanje i hediju u ime Fonda ''Bošnjaci'' uručio je Šahin Kerla, direktor Fonda.

Iskrene čestititke novom hafizu, njegovoj porodici i muhaffizu, džematu, Islamskoj zajednici kao i svim muslimanima širom Bosne i Hercegovine uz zahvalu Allahu dž.š. koji nam je podario još jednog vijernog Čuvara Njegove riječi.