U DVA DANA PROMOVIRANA TRI NOVA HAFIZA

Ponedjeljak, 09.06.2014.

U DVA DANA PROMOVIRANA TRI NOVA HAFIZA U subotu i nedjelju 7 i 8. juna 2014. godine Bosna i Hercegovina je postala bogatija za još jednog hafiza i dvije hafize.

Pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH časnu titulu hafiza Časnog Kur'ana ponijeli su: Aziz Makan iz Konjica, Medina Živčić iz Travnika i Azra Kapetanović iz Zenice.

U prisustvu velikog broja hafiza, rodbine i prijatelja, hafiske dove su upriličene u džamiji u Čelebićima (MIZ Konjic), Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku i džematu G. Zenica.

Izaslanici Reisu-l-uleme IZ u BiH hafiz Kenan-ef. Musić, kurra hafiz dr. Dževad-ef. Šošić i hadži hafiz Ismet-ef. Spahić u ime Rijaseta Islamske zajednice u BiH uručili su hafizu i hafizama diplome i novčane hedije.

Kao i do sada, u skladu s Protokolom o saradnji s Vjersko-prosvjetnom službom Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, u ime Fonda ''Bošnjaci'' uručena su priznanja i novčane nagrade novim čuvarima Allahove, dž.š., riječi.


Fotografije


Novosti


Subota, 19.10.2019.

OBEZBJEĐENA NASTAVNA SREDSTVA I OPREMA ZA POTREBE UČENIKA POVRATNIKA U OPĆINI DOBOJ

Već duži niz godina Fond ''Bošnjaci'' obezbjeđuje najosnovnija nastavna sredstva i opremu za potrebe učenika povratnika u manji bh. entitet. Ovim projektom do sada je obuhvaćeno preko 3.270 učenika... detaljnije

Četvrtak, 10.10.2019.

NATJEČAJ ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

Na osnovu Plana rada i Odluke Upravnog odbora, Fond ''Bošnjaci'' raspisuje natječaj za najbolji literarni rad o temi: ''I snaga i slabost su u srcima''. detaljnije


<