U DVA DANA PROMOVIRANA TRI NOVA HAFIZA

Ponedjeljak, 09.06.2014.

U DVA DANA PROMOVIRANA TRI NOVA HAFIZA U subotu i nedjelju 7 i 8. juna 2014. godine Bosna i Hercegovina je postala bogatija za još jednog hafiza i dvije hafize.

Pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH časnu titulu hafiza Časnog Kur'ana ponijeli su: Aziz Makan iz Konjica, Medina Živčić iz Travnika i Azra Kapetanović iz Zenice.

U prisustvu velikog broja hafiza, rodbine i prijatelja, hafiske dove su upriličene u džamiji u Čelebićima (MIZ Konjic), Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku i džematu G. Zenica.

Izaslanici Reisu-l-uleme IZ u BiH hafiz Kenan-ef. Musić, kurra hafiz dr. Dževad-ef. Šošić i hadži hafiz Ismet-ef. Spahić u ime Rijaseta Islamske zajednice u BiH uručili su hafizu i hafizama diplome i novčane hedije.

Kao i do sada, u skladu s Protokolom o saradnji s Vjersko-prosvjetnom službom Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, u ime Fonda ''Bošnjaci'' uručena su priznanja i novčane nagrade novim čuvarima Allahove, dž.š., riječi.


Fotografije


Novosti


Ponedjeljak, 16.03.2020.

POSLJEDNJI SELAM

detaljnije

Srijeda, 04.03.2020.

KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA ZA AK. 2019/20. GODINU ZA KOJE FINANSIJSKA SREDSTVA OBEZBJEĐUJE BEJTUZZEKAT IZ KUVAJTA

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, Sporazuma o saradnji sa Bejtuzzekatom iz Kuvajta i Odluke Upravnog odbora Fond "Bošnjaci" raspisuje Konkurs za dodjelu 65 stipendija studentima na prvom i... detaljnije

Utorak, 24.12.2019.

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU ZA ŠK./AK. 2019/20.

U subotu, 21. decembra 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu Fond ''Bošnjaci'' je upriličio svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju za šk./ak. 2019/20. godinu. detaljnije

Arhivska fotogalerija