U DVA DANA PROMOVIRANA TRI NOVA HAFIZA

Ponedjeljak, 09.06.2014.

U DVA DANA PROMOVIRANA TRI NOVA HAFIZA U subotu i nedjelju 7 i 8. juna 2014. godine Bosna i Hercegovina je postala bogatija za još jednog hafiza i dvije hafize.

Pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH časnu titulu hafiza Časnog Kur'ana ponijeli su: Aziz Makan iz Konjica, Medina Živčić iz Travnika i Azra Kapetanović iz Zenice.

U prisustvu velikog broja hafiza, rodbine i prijatelja, hafiske dove su upriličene u džamiji u Čelebićima (MIZ Konjic), Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku i džematu G. Zenica.

Izaslanici Reisu-l-uleme IZ u BiH hafiz Kenan-ef. Musić, kurra hafiz dr. Dževad-ef. Šošić i hadži hafiz Ismet-ef. Spahić u ime Rijaseta Islamske zajednice u BiH uručili su hafizu i hafizama diplome i novčane hedije.

Kao i do sada, u skladu s Protokolom o saradnji s Vjersko-prosvjetnom službom Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, u ime Fonda ''Bošnjaci'' uručena su priznanja i novčane nagrade novim čuvarima Allahove, dž.š., riječi.


Fotografije


Novosti


Četvrtak, 09.05.2019.

PREDSTAVLJENA ZBIRKA ILUSTROVANIH CITATA ALIJE IZETBEGOVIĆA "PORUKA SEBI"

Zbirka ilustrovanih citata prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića "Poruka sebi" predstavljena je u Muzeju ''Alija Izetbegović'' u povodu obilježavanja Dana Kantona... detaljnije

Ponedjeljak, 06.05.2019.

FOND ''BOŠNJACI'' OBEZBIJEDIO NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA VIII FINALNOG TAKMIČENJA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE

U subotu 04. 05. 2019. godine u Medresi ''Osman ef. Redžović'' u Visokom, u prisustvu predstavnika IZ u Bosni i Hercegovini, nastavnika i roditelja, održano je VIII finalno takmičenje iz Islamske... detaljnije

Nedelja, 28.04.2019.

DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA XXII FINALNOG MEKTEBSKOG TAKMIČENJA

Na završnoj svečanosti održanoj 28. aprila 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj džamiji, uz prigodan program polaznika mektebske nastave iz Čapljine, Travnika i Sarajeva, dodjeljene su novčane nagrade... detaljnije

Arhivska fotogalerija