SVEČANO URUČENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA NATJEČAJA ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD U 2014. GODINI


Uz prigodno obraćanje Šahina Kerle, direktora i Muharema Hasanbegovića, predsjednika Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' kao i mr. Mustafe Prljače, predsjednika Komisije, u prostorijama Fonda ''Bošnjaci'' u Sarajevu u petak, 03.10.2014. godine uz prisustvo medija, roditelja i nagrađenih održano je svečano uručenje novčanih nagrada i priznanja pobjednicima Natječaja za najbolji literarni rad o temi: Korisni ljudima – najbolji su.


Priznanje i prvu nagradu u iznosu od 600,00 KM Rumejsi Ribo, studentici prve godine Filozofskog fakulteta u Zenici, uručio je Muharem Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci''.

Priznanje i drugu nagradu u iznosu od 400,00 KM Aidi Sadiković-Mehonić, apsolventici komparativne književnosti i bibliotekarstva Filozofskog fakulteta u Sarajevu, uručio je mr. Mustafa Prljača, član Komisije za odabir najboljih radova.

Priznanje i treću nagradu u iznosu od 200,00 KM Nedimu Gondžiću, studentu druge godine Filozofskog fakulteta u Sarajevu, uručio je Šahin Kerla, direktor Fonda ''Bošnjaci''.