SVEČANO DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA NATJEČAJA ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

Četvrtak, 12.12.2019.

SVEČANO DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA NATJEČAJA ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

U prostorijama Fonda "Bošnjaci" dodijeljene novčane nagrade i priznanja pobjednicima natječaja za najbolji literarni rad o temi: I snaga i slabost su u srcima.

Fond ''Bošnjaci'' više od jedne decenije, za učenike srednjih škola i studente iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, raspisuje natječaj za najbolji literarni rad na jednu od aktuelnih tema.

Na ovogodišnji natječaj zaprimljeno je 160 radova, koji su pod šifrom dostavljeni ovlaštenoj Komisiji u sastavu: Sevret Mehmedćehajić, prof. (predsjednik), dr. Mustafa Prljača (član) i Nezim Halilović, prof. (član).

Komisija je nakon obrade zaprimljenih radova jednoglasno odabrala tri najbolja. Prvu nagradu osvojila je Selma Ćenanović, studentica I godine Master studija Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, drugu Iman Korić, učenica III razreda Prve bošnjačke gimanzije u Sarajevu i treću Ajla Žujo, studentica I godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Prisutnima su se obratili i čestitke uputili Šahin Kerla, direktor Fonda ''Bošnjaci'' i Nezim Halilović Muderris, član Komisije za pregled i odabir najboljih literarnih radova.

Priznanje i prvu nagradu u iznosu od 400,00 KM Selmi Ćenanović uručio je Nezim Halilović Muderris, član Komisije za pregled i odabir najboljih literarnih radova.

Priznanje i drugu nagradu u iznosu od 300,00 KM Iman Korić uručila je Elmedina Ohranović, članica Nadzornog odbora Fonda "Bošnjaci".

Trećeplasirana Ajla Žujo, iz opravdanih razloga nije prisustvovala svečanosti. Istoj će priznanje i novčana nagrada u iznosu od 200,00 KM biti naknadno uručena.


Fotografije


Novosti


Četvrtak, 23.07.2020.

REZULTATI KONKURSA ZA DODJELU STIPENDIJA ZA AK. 2019/20. GODINU ZA KOJE FINANSIJSKA SREDSTVA OBEZBJEĐUJE BEJTUZZEKAT IZ KUVAJTA

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, Sporazuma o saranji sa Bejtuzzekatom iz Kuvajta i Odluke Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' utvrđene su konačne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija... detaljnije

Petak, 03.07.2020.

ODRŽANA MATURSKA SVEČANOST U PRVOJ BOŠNJAČKOJ GIMNAZIJI U SARAJEVU

Ove godine, zbog otežanih uslova uzrokovanih pandemijom Corona virusa, na terasi Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu 29.06.2020. godine održana je maturska svečanost u povodu ispraćaja 22. generacije... detaljnije

Utorak, 23.06.2020.

DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA UČENICIMA GENERACIJE GHM I PBG

Dana 23. 06. 2020. godine Fond ''Bošnjaci'' je u okviru manifestacije ''Maturalni dan'' u organizaciji Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovine, dodjelio... detaljnije