Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu


Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu za akademsku 2010/11. godinu održana je u subotu 22. oktobra 2011. godine u Olimpijskoj dvorani ''Juan Antonio Samaranch'' u Sarajevu. Na ovoj svečanosti, koju Univerzitet u Sarajevu organizira sedmi put, prof. dr. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirali su 6.138 diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu.Prilikom svečanosti najuspješnijim diplomantima i magistranatima dodjeljene su Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu i prigodne novčane nagrade koje je osigurao Kanton Sarajevo.

I OVE GODINE STIPENDISTI FONDA ''BOŠNJACI'' NAJBOLJI

Stipendisti Fonda ''Bošnjaci'' i ove godine najbolji studenti prvog ciklusa studija. Dobitnici su Zlatne značke i nosioci naziva najuspješnijeg na Univerzitetu u Sarajevu u akademskoj 2010/11. godini. Čestitke našim najboljim i najuspješnijim stipendistima:

1. Salemu (Fajiz) Malikiću, studentu III godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, Odsjek za matematiku sa ukupnom prosječnom ocjenom 10,00

2. Admiru (Sujelman) Grelji, studentu IV godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, Odsjek za fiziku sa ukupnom prosječnom ocjenom 10,00

3. Hani (Huse) Fatkić, studentici III godine Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Odsjek za računarstvo i informatiku sa ukupnom prosječnom ocjenom 9,97

Malikić Salem Fatkić Hana Admir Greljo,
Salem Malikić, student III godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu Hana Fatkić, student III godine Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu Admir Greljo, student IV godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu

Nakon uručenih priznanja, u ime najuspješnijih diplomanata Univerziteta u Sarajevu prisutnima se obratio Salem Malikić riječima:

Uvaženi rektore, prorektori i dekani, cijenjeni profesori, predstavnici državnih institucija, dragi roditelji i članovi rodbine, prijatelji, kolege, studenti, čast mi je i zadovoljstvo obratiti vam se u ime ovogodišnje generacije diplomanata Univerziteta u Sarajevu.
Danas dobijamo priznanje za uloženi trud i rad tokom prethodnih godina. Time nam je ukazana čast, ali i data obaveza da budemo nosioci napretka bosanskohercegovačkog društva. Ovo je, također, jedan veliki korak na putu ostvarenja naših snova, ali i veliki motiv za daljnje napredovanje i usavršavanje.
Znanjem i iskustvom koje smo stekli izgradili smo svoju ličnost i postali svjesni naše uloge u ovom društvu, jer, zaista, najbolji među nama su oni koji najviše koriste ljudima, a najbolja nauka je ona koja omogućuje čovjeku da bude koristan svom narodu.
Neki od nas će se zaposliti u svojoj struci, a neki nastaviti na putu nauke. Svejedno kojim putem nastavili, trebamo biti vođeni idealom rada za bolju budućnost ove države
Želio bih i da se zahvalim i pohvalim rad svih onih koji su uključeni u aktivnosti našeg Univerziteta: cijenjenom rektoru, prorektorima, dekanima, uvaženim profesorima i ostalom akademskom osoblju naših fakulteta.
Također, zahvaljujemo našim roditeljima i članovima porodice kao i svima koji su nam pružali neizmjernu podršku tokom studija.
Hvala svima vama koji ste svojim prisustvom uveličali ovu svečanost!
I na kraju, sa ovog mjesta i u ime svih studenata poručujem da ćemo zajedno graditi bolju budućnost naše Bosne i Hercegovine.