STIPENDISTI FONDA "BOŠNJACI" POSJETILI NEKE OD NAJZNAČAJNIJIH KULTURNO-HISTORIJSKIH ZNAMENITOSTI U HERCEGOVINI


U cilju upoznavanja naših stipendista sa organizacijom otopra tokom oružane agresije na RBiH u periodu 1992-95. godina, te kulturno-historijskom tradicijom Bošnjaka na području Hercegovine, na dan 14.06.2015. godine Fond "Bošnjaci" je za novu generaciju stipendista organizirao jednodnevnu posjetu jednom broju najznačajnijih kulturno-historijskih znamenitosti na ovim prostorima.

Ovom prilikom naši stipendisti posjetili su: Šehidsko mezarje i ''Spomen sobu'' sagrađenu u znak sjećanja na 478 poginulih i nestalih šehida, pripadnika Armije RBiH i MUP-a sa područja općine Konjic, zatim Šehidsko mezarje i Stari most u Mostaru, Hadži-Alijinu džamiju, Sahat-kulu i tvrđavu u Počitelju i Tekiju na vrelu Bune u Blagaju.

U ime stipendista i Fonda ''Bošnjaci'', zahvaljujemo se: Esadu Bajiću, predsjedniku Upravnog odbora Fondacije ''Lijepa riječ'' iz Konjica, g-dinu. Selimu Isiću, ratnom komandantu 48. Brdske brigade Mostar, Ramizu ef. Jelovcu, predsjedniku Medžlisa IZ Mostar i Medžlisu IZ Čapljina koji su našim stipendistima pripremili srdačnu dobrodošlicu i upoznali ih o historijatu, ulozi i značaju navedenih mjesta i objekata na ovom području.