Seminar "Vakuf i humanitarno-volonterski rad"


U periodu od 26. 09. do 30. 09. 2011. godine u organizaciji Vakufske direkcije i Generalnog sekretarijata za vakufe države Kuvajt u Sarajevu je održan seminar pod nazivom Vakuf i humanitarno-volonterski rad.

Seminaru je prisustvovalo 26 učesnika iz raznih organizacionih jedinica Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i izvan nje, a koji se u okviru svojih poslova bave vakufima i humanitarnim radom. Tokom seminara učesnici su imali priliku upoznati se sa savremenim dostignućima u razvoju vakufa u Kuvajtu, zakonskim i šerijatskim propisima, inovacijama i redefiniranju funkcije vakufa i savremenim trendovima. Osnovni cilj seminara bio je unaprjeđenje znanja iz oblasti vakufa i humanitarnog rada. Predavači na seminaru su bili predstavnici Generalnog sekretarijata za vakufe države Kuvajt, inače vrhunski treneri iz oblasti menadžmenta vakufa i humanitarnog rada prof. Issa Sufan i prof. Emad Al-Mutawa.

Fond "Bošnjaci" je uzeo učešće na ovom, za nas veoma važnom, seminaru koji je bio izuzetno dobro pripremljen i organiziran čija iskustva i saznanja ćemo u skladu sa Vakufnamom, zakonskim i drugim propisima nastojati primjeniti u našem svakodnevnom radu.