POZIV STIPENDISTIMA


POZIV  STIPENDISTIMA

Poštovani stipendisti.
Fond "Bošnjaci" u svome godišnjem planu rada ima i organiziranje edukativnih skupova i druženja stipendista. Cilj ovih druženja jeste upoznavanje stipendista s djelatnošću Fonda, organiziranje predavanja uglednih stručnjaka, razmjena ideja i međusobno upoznavanje stipendista. Planirali smo da prvo naše takvo okupljanje u 2017. godini bude već početkom januara.

Mjesto druženja je u Tuzli, u Behram-begovoj medresi, u kojoj ćemo imati osiguran kvalitetan smještaj, boravak i ishranu. Ponosni smo što nam je svojim gostoprimstvom najbolja srednja škola u Tuzlanskom Kantonu ukazala čast i povjerenje.

Vrijeme u kojem ćemo provesti ovu aktivnost jeste od popodnevnih sati petka 6. januara do prijepodnevnih sati ponedjeljka 9. januara.

U ovih nekoliko dana smo predvidjeli da se družimo s poznatim univerzitetskim profesorima i ličnostima iz javnog života naše domovine Bosne i Hercegovine, da se upoznamo sa znamenitostima grada domaćina, da organiziramo izlet do Srebrenika, Gradačca i Gračanice i da naš susret upotpunimo i sportskim nadmetanjima.

nd "Bošnjaci" će svim učesnicima osigurati prijevoz do Tuzle, u visini cijene povratne autobuske karte.

Molimo vas da na ovaj poziv odgovorite čim prije, a najkasnije do 25. decembra ove godine.

Kod donošenja odluke o učešću molimo da imate u vidu i o odredbe člana 5. Ugovora o stipendiranju koji ste potpisali s Fondom.

Nadajući se našem druženju u Tuzli, srdačno vas pozdravljamo i želimo svako dobro i uspjeh.

Selam i svako dobro.

DIREKTOR
Šahin Kerla, prof.