Instruktivna nastava učenicima OŠ u Potočarima, Srebrenica


Fond „Bošnjaci“ je za djecu povratničke populacije, odnosno učenike IX razreda osnovne škole u Potočarima, Općina Srebrenica, organizirao i finansirao instruktivnu nastavu iz predmeta matematika, fizika i engleskog jezik, koja se održavala u mjesecu aprilu i maju ove godine.

Direktor i sekretar Fonda su 28. maja posjetili čas instruktivne nastave iz matematike, i tom prilikpm razgovarali sa učenicima, njihovom profesoricom matematike i fizike Begijom Vejzović, te profesorom engleskog jezika Senaidom Smajić. Direktor Fonda gosp. Šahin Kerla je čestitao učenicima uspješno okončavanje osnovnog školovanja, zaželio uspješan upis u srednju školu, kao i uspješno buduće obrazovanje općenito, a učenici sa profesoricom su se zahvalili Fondu što im je omogućio instruktivnu nastavu koja će im pomoći u njihovom budućem školovanju i upisu u srednju školu.

Istog dana smo, u skladu sa našim programskim ciljevima i zadacima, posjetili područne OŠ u Skugrićima (8 učenika) općina Milići, zatim OŠ u Konjavić Polju (oko 170 učenika) i područnu OŠ u Glogovoj (27 učenika). Svi učenici u ovim školama su povratnici i uglavnom dolaze iz velikog broja udaljenih sela ovih općina. Cilj posjete bio je sagledavanje stanja, uslova i nedostatka najneophodnijih nastavnih sredstava za izvođenje i unaprijeđenje nastavnih aktivnosti kao i što bolje realizacije programskih ciljeva i zadataka. Nakon utvrđenih potreba Fond će u skladu sa svojim mogućnostima obezbijediti najneophodnija nastavna sredstva ovim i još nekim područnim školama sa područja općina Milići, Bratunac i Srebrenica. Obezbjeđenje nastavnih sredstava, kao i posjetu preostalim područnim školama na području ovih općina realizovat ćemo početkom naredne školske godine.