I ove godine stipendisti Fonda ''Bošnjaci'' najuspješniji na UNSA

Ponedjeljak, 12.11.2012.

I ove godine stipendisti Fonda ''Bošnjaci'' najuspješniji na UNSA U subotu 10. 11. 2012. godine u sarajevskoj dvorani Zetra održana je svečana promocija 6.209 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu kojom prilikom je promovirano 25 najboljih diplomanata i 17 magistranata.

Stipendisti Fonda ''Bošnjaci'' Adnan Zahirović, diplomant i Alem Memić, magistrant na Prirodno-matematičkom fakultetu na odsjeku za hemiju odnosno matematiku, sa prosječnom ocjenom 10,00 tokom dosadašnjeg školovanja, proglašeni su najuspješnijim studentima prvog odnosno drugog ciklusa studija u akademskoj 2011/12. godini.

Najboljim i najuspješnijim diplomantima i magistrantima dodijeljeno je priznanje "Zlatna značka" Univerziteta u Sarajevu.

Pored dvojice najuspješnijih u akademskoj 2011/12. godini priznanje ''Zlatna značka'' pripalo je sadašnjim i nekadašnjim stipendistima Fonda ''Bošnjaci'' Almiru Djedoviću i Medihi Zukić, najuspješnijim studentima prvog odnosno drugog ciklusa studija na Elektrotehničkom fakultetu i Amri Džaferović, najuspješnijem studentu drugog ciklusa studija na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Priznanja najboljim i najuspješnijim dodijelili su rektor UNSA prof. dr. Muharem Avdispahić i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

Iskrene čestitke za postignute rezultate svim diplomantima i magistrantima, a prije svega stipendistima Fonda ''Bošnjaci'' uz želju za dobro zdravlje i što bolji uspjeh u nastavku školovanja nadajući se da će njihovo znanje biti od koristi kako za njih i njihove porodice tako i za društvo u cjelini.


Fotografije


Novosti


Četvrtak, 23.07.2020.

REZULTATI KONKURSA ZA DODJELU STIPENDIJA ZA AK. 2019/20. GODINU ZA KOJE FINANSIJSKA SREDSTVA OBEZBJEĐUJE BEJTUZZEKAT IZ KUVAJTA

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, Sporazuma o saranji sa Bejtuzzekatom iz Kuvajta i Odluke Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' utvrđene su konačne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija... detaljnije

Petak, 03.07.2020.

ODRŽANA MATURSKA SVEČANOST U PRVOJ BOŠNJAČKOJ GIMNAZIJI U SARAJEVU

Ove godine, zbog otežanih uslova uzrokovanih pandemijom Corona virusa, na terasi Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu 29.06.2020. godine održana je maturska svečanost u povodu ispraćaja 22. generacije... detaljnije

Utorak, 23.06.2020.

DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA UČENICIMA GENERACIJE GHM I PBG

Dana 23. 06. 2020. godine Fond ''Bošnjaci'' je u okviru manifestacije ''Maturalni dan'' u organizaciji Uprave za nauku i obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovine, dodjelio... detaljnije

Arhivska fotogalerija