I ove godine stipendisti Fonda ''Bošnjaci'' najuspješniji na UNSA


U subotu 10. 11. 2012. godine u sarajevskoj dvorani Zetra održana je svečana promocija 6.209 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu kojom prilikom je promovirano 25 najboljih diplomanata i 17 magistranata.

Stipendisti Fonda ''Bošnjaci'' Adnan Zahirović, diplomant i Alem Memić, magistrant na Prirodno-matematičkom fakultetu na odsjeku za hemiju odnosno matematiku, sa prosječnom ocjenom 10,00 tokom dosadašnjeg školovanja, proglašeni su najuspješnijim studentima prvog odnosno drugog ciklusa studija u akademskoj 2011/12. godini.

Najboljim i najuspješnijim diplomantima i magistrantima dodijeljeno je priznanje "Zlatna značka" Univerziteta u Sarajevu.

Pored dvojice najuspješnijih u akademskoj 2011/12. godini priznanje ''Zlatna značka'' pripalo je sadašnjim i nekadašnjim stipendistima Fonda ''Bošnjaci'' Almiru Djedoviću i Medihi Zukić, najuspješnijim studentima prvog odnosno drugog ciklusa studija na Elektrotehničkom fakultetu i Amri Džaferović, najuspješnijem studentu drugog ciklusa studija na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Priznanja najboljim i najuspješnijim dodijelili su rektor UNSA prof. dr. Muharem Avdispahić i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

Iskrene čestitke za postignute rezultate svim diplomantima i magistrantima, a prije svega stipendistima Fonda ''Bošnjaci'' uz želju za dobro zdravlje i što bolji uspjeh u nastavku školovanja nadajući se da će njihovo znanje biti od koristi kako za njih i njihove porodice tako i za društvo u cjelini.