HAFISKA DOVA U ELČI IBRAHIM-PAŠINOJ MEDRESI U TRAVNIKU

Nedelja, 05.05.2013.

HAFISKA DOVA U ELČI IBRAHIM-PAŠINOJ MEDRESI U TRAVNIKU U nedjelju 05. maja 2013. godine, poslije podne namaza, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku upriličena je hafiska dova za dvije mlade hafize Salemu Begović i Berinu Mehić.

Hafiska dova je upriličena u prisustvu izaslanika Reisu-l-uleme IZ u BiH mr. Kenana hfz. Musića, muftije travničkog mr. Nusreta ef. Abdibegovića, direktora medrese mr. Dževdeta ef. Šošića, velikog broja hafiza, nastavnog osoblja škole, džematlija, rodbine i prijatelja novih hafiza.

Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku, u okviru sekcije hafiza, iznjedrila je veliki broj hafiza među kojima su i mlade hafize Salema i Berina koje su ovim činom dobile najveće i najprestižnije ovosvjetsko zvanje i diplomu hafiza Časnog Kur'ana.

Velikom broju prisutnih obratili su se direktor medrese mr. Dževdet ef. Šošić i muftija travnički mr. Nusret ef. Abdibegović naglašavajući vrijednost i značaj učenja hifza uz čestitke hafizama, njihovim roditeljima i muhafizzu hfz. Fadilu ef. Bektašu.

Posebna dobrodošlica iskazana je izaslaniku Reisu-l-uleme IZ u BiH mr. Kenanu hfz. Musiću koji je nakon čestitki i izuzetno sadržajnog i nadahnutog govora uručio diplome i novčane hedije novim hafizama.

Ovoj svečanosti prisustvovao je i direktor Fonda "Bošnjaci" Šahin Kerla koji je u ime Fonda mladim hafizama uručio priznanja i novčane hedije.

Iskrene čestititke novim hafizama, njihovim porodicama, muhaffizu, Elči Ibrahim-pašinoj medresi, Islamskoj zajednici u cjelini kao i svim muslimanima uz zahvalu Allahu dž.š. koji nam je podario nova dva Čuvara Njegove riječi.


Fotografije


Novosti


Četvrtak, 05.12.2019.

KONAČNI REZULTATI KONKURSA ZA DODJELU STIPENDIJA ZA ŠK./AK. 2019/20. GODINU

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija i Odluke Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' objavljen je Konkurs za dodjelu stipendija za šk./ak. 2019/20. godinu. Nakon objave preliminarnih rezultata i... detaljnije

Petak, 29.11.2019.

PRELIMINARNI REZULTATI KONKURSA ZA DODJELU STIPENDIJA ZA ŠK./AK. 2019/20. GODINU

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija i Odluke Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' objavljen je Konkurs za dodjelu stipendija za šk./ak. 2019/20. godinu. Nakon obrade dokumentacije i bodovanja... detaljnije

Četvrtak, 28.11.2019.

REZULTATI NATJEČAJA ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD O TEMI ''I SNAGA I SLABOST SU U SRCIMA''

Na Natječaj za najbolji literarni rad o temi ''I snaga i slabost su u srcima'' u predviđenom roku zaprimljeno je 160 radova, koje je Fond ''Bošnjaci'' obradio i pod šifrom dostavio ovlaštenoj... detaljnije