HAFISKA DOVA U ELČI IBRAHIM-PAŠINOJ MEDRESI U TRAVNIKU

Nedelja, 05.05.2013.

HAFISKA DOVA U ELČI IBRAHIM-PAŠINOJ MEDRESI U TRAVNIKU U nedjelju 05. maja 2013. godine, poslije podne namaza, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku upriličena je hafiska dova za dvije mlade hafize Salemu Begović i Berinu Mehić.

Hafiska dova je upriličena u prisustvu izaslanika Reisu-l-uleme IZ u BiH mr. Kenana hfz. Musića, muftije travničkog mr. Nusreta ef. Abdibegovića, direktora medrese mr. Dževdeta ef. Šošića, velikog broja hafiza, nastavnog osoblja škole, džematlija, rodbine i prijatelja novih hafiza.

Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku, u okviru sekcije hafiza, iznjedrila je veliki broj hafiza među kojima su i mlade hafize Salema i Berina koje su ovim činom dobile najveće i najprestižnije ovosvjetsko zvanje i diplomu hafiza Časnog Kur'ana.

Velikom broju prisutnih obratili su se direktor medrese mr. Dževdet ef. Šošić i muftija travnički mr. Nusret ef. Abdibegović naglašavajući vrijednost i značaj učenja hifza uz čestitke hafizama, njihovim roditeljima i muhafizzu hfz. Fadilu ef. Bektašu.

Posebna dobrodošlica iskazana je izaslaniku Reisu-l-uleme IZ u BiH mr. Kenanu hfz. Musiću koji je nakon čestitki i izuzetno sadržajnog i nadahnutog govora uručio diplome i novčane hedije novim hafizama.

Ovoj svečanosti prisustvovao je i direktor Fonda "Bošnjaci" Šahin Kerla koji je u ime Fonda mladim hafizama uručio priznanja i novčane hedije.

Iskrene čestititke novim hafizama, njihovim porodicama, muhaffizu, Elči Ibrahim-pašinoj medresi, Islamskoj zajednici u cjelini kao i svim muslimanima uz zahvalu Allahu dž.š. koji nam je podario nova dva Čuvara Njegove riječi.


Fotografije


Novosti


Ponedjeljak, 05.08.2019.

EDS 2019 - SARAJEVO

Fond ''Bošnjaci'' je ove godine organizirao četvrto višednevno druženje stipendista u cilju međusobnog upoznavanja, razmjene ideja i iskustava, zatim dodatne edukacije u oblastima koje nisu... detaljnije

Utorak, 09.07.2019.

UČENICIMA GENERACIJE PGB FOND ''BOŠNJACI'' DODIJELIO NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA

U ponedjeljak, 24. 06. 2019. godine u Domu mladih Skenderija u Sarajevu upriličena je maturska svečanost u povodu ispraćaja 21. generacije maturanata Prve bošnjačke gimnazije i 12. generacije... detaljnije

Četvrtak, 09.05.2019.

PREDSTAVLJENA ZBIRKA ILUSTROVANIH CITATA ALIJE IZETBEGOVIĆA "PORUKA SEBI"

Zbirka ilustrovanih citata prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića "Poruka sebi" predstavljena je u Muzeju ''Alija Izetbegović'' u povodu obilježavanja Dana Kantona... detaljnije