HAFISKA DOVA U ELČI IBRAHIM-PAŠINOJ MEDRESI U TRAVNIKU

Nedelja, 05.05.2013.

HAFISKA DOVA U ELČI IBRAHIM-PAŠINOJ MEDRESI U TRAVNIKU U nedjelju 05. maja 2013. godine, poslije podne namaza, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku upriličena je hafiska dova za dvije mlade hafize Salemu Begović i Berinu Mehić.

Hafiska dova je upriličena u prisustvu izaslanika Reisu-l-uleme IZ u BiH mr. Kenana hfz. Musića, muftije travničkog mr. Nusreta ef. Abdibegovića, direktora medrese mr. Dževdeta ef. Šošića, velikog broja hafiza, nastavnog osoblja škole, džematlija, rodbine i prijatelja novih hafiza.

Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku, u okviru sekcije hafiza, iznjedrila je veliki broj hafiza među kojima su i mlade hafize Salema i Berina koje su ovim činom dobile najveće i najprestižnije ovosvjetsko zvanje i diplomu hafiza Časnog Kur'ana.

Velikom broju prisutnih obratili su se direktor medrese mr. Dževdet ef. Šošić i muftija travnički mr. Nusret ef. Abdibegović naglašavajući vrijednost i značaj učenja hifza uz čestitke hafizama, njihovim roditeljima i muhafizzu hfz. Fadilu ef. Bektašu.

Posebna dobrodošlica iskazana je izaslaniku Reisu-l-uleme IZ u BiH mr. Kenanu hfz. Musiću koji je nakon čestitki i izuzetno sadržajnog i nadahnutog govora uručio diplome i novčane hedije novim hafizama.

Ovoj svečanosti prisustvovao je i direktor Fonda "Bošnjaci" Šahin Kerla koji je u ime Fonda mladim hafizama uručio priznanja i novčane hedije.

Iskrene čestititke novim hafizama, njihovim porodicama, muhaffizu, Elči Ibrahim-pašinoj medresi, Islamskoj zajednici u cjelini kao i svim muslimanima uz zahvalu Allahu dž.š. koji nam je podario nova dva Čuvara Njegove riječi.


Fotografije


Novosti


Četvrtak, 09.05.2019.

PREDSTAVLJENA ZBIRKA ILUSTROVANIH CITATA ALIJE IZETBEGOVIĆA "PORUKA SEBI"

Zbirka ilustrovanih citata prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića "Poruka sebi" predstavljena je u Muzeju ''Alija Izetbegović'' u povodu obilježavanja Dana Kantona... detaljnije

Ponedjeljak, 06.05.2019.

FOND ''BOŠNJACI'' OBEZBIJEDIO NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA VIII FINALNOG TAKMIČENJA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE

U subotu 04. 05. 2019. godine u Medresi ''Osman ef. Redžović'' u Visokom, u prisustvu predstavnika IZ u Bosni i Hercegovini, nastavnika i roditelja, održano je VIII finalno takmičenje iz Islamske... detaljnije

Nedelja, 28.04.2019.

DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA XXII FINALNOG MEKTEBSKOG TAKMIČENJA

Na završnoj svečanosti održanoj 28. aprila 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj džamiji, uz prigodan program polaznika mektebske nastave iz Čapljine, Travnika i Sarajeva, dodjeljene su novčane nagrade... detaljnije