HAFISKA DOVA U ELČI IBRAHIM-PAŠINOJ MEDRESI U TRAVNIKU

Nedelja, 05.05.2013.

HAFISKA DOVA U ELČI IBRAHIM-PAŠINOJ MEDRESI U TRAVNIKU U nedjelju 05. maja 2013. godine, poslije podne namaza, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku upriličena je hafiska dova za dvije mlade hafize Salemu Begović i Berinu Mehić.

Hafiska dova je upriličena u prisustvu izaslanika Reisu-l-uleme IZ u BiH mr. Kenana hfz. Musića, muftije travničkog mr. Nusreta ef. Abdibegovića, direktora medrese mr. Dževdeta ef. Šošića, velikog broja hafiza, nastavnog osoblja škole, džematlija, rodbine i prijatelja novih hafiza.

Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku, u okviru sekcije hafiza, iznjedrila je veliki broj hafiza među kojima su i mlade hafize Salema i Berina koje su ovim činom dobile najveće i najprestižnije ovosvjetsko zvanje i diplomu hafiza Časnog Kur'ana.

Velikom broju prisutnih obratili su se direktor medrese mr. Dževdet ef. Šošić i muftija travnički mr. Nusret ef. Abdibegović naglašavajući vrijednost i značaj učenja hifza uz čestitke hafizama, njihovim roditeljima i muhafizzu hfz. Fadilu ef. Bektašu.

Posebna dobrodošlica iskazana je izaslaniku Reisu-l-uleme IZ u BiH mr. Kenanu hfz. Musiću koji je nakon čestitki i izuzetno sadržajnog i nadahnutog govora uručio diplome i novčane hedije novim hafizama.

Ovoj svečanosti prisustvovao je i direktor Fonda "Bošnjaci" Šahin Kerla koji je u ime Fonda mladim hafizama uručio priznanja i novčane hedije.

Iskrene čestititke novim hafizama, njihovim porodicama, muhaffizu, Elči Ibrahim-pašinoj medresi, Islamskoj zajednici u cjelini kao i svim muslimanima uz zahvalu Allahu dž.š. koji nam je podario nova dva Čuvara Njegove riječi.


Fotografije


Novosti


Utorak, 24.12.2019.

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU ZA ŠK./AK. 2019/20.

U subotu, 21. decembra 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu Fond ''Bošnjaci'' je upriličio svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju za šk./ak. 2019/20. godinu. detaljnije

Utorak, 17.12.2019.

REISU-L-ULEMA IZ U BIH PRIMIO DELEGACIJU FONDA ''BOŠNJACI''

Dana 17.12.2019. godine direktora i jedan broj članova Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' primio je dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom reisu-l-ulemi su... detaljnije

Četvrtak, 12.12.2019.

SVEČANO DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA NATJEČAJA ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

U prostorijama Fonda "Bošnjaci" dodijeljene novčane nagrade i priznanja pobjednicima natječaja za najbolji literarni rad o temi: I snaga i slabost su u srcima. Fond ''Bošnjaci''... detaljnije