FOND ''BOŠNJACI'' DODIJELIO STIPENDIJE UČENICIMA GENERACIJE PRVE BOŠNJAČKE GIMNAZIJE


U Domu mladih Skenderija u utorak, 18.06.2013. godine upriličena je svečanost u povodu ispraćaja 15. generacije maturanata Prve bošnjačke gimnazije i 6. generacije maturanata Cambridge International School.

Svečanosti je prisustvovao značajan broj zvanica, porodica i prijatelja maturanata kojima se sa izuzetno nadahnutim govorom obratila direktorica Prve bošnjačke gimnazije g-đa. Lejla Akšamija čestitajući maturantima uspješno pređeni jedan, izuzetno važan, dio životnog puta.

Na svečanosti su proglašeni učenici generacije, dodjeljene diplome maturantima i uručena razna priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima za doprinos u radu i afirmaciji škole.

Učenicima generacije Emini Osmandžiković i Mustafi Bevrnji, kao nagradu za postignute rezultate u učenju i vladanju Fond ''Bošnjaci'' dodjelio je prigodna priznanja i stipendije za prvi ciklus studija. Priznanja u ime Fonda ''Bošnjaci'' uručio je Šahin Kerla, direktor Fonda. Ugovori o stipendiranju će biti potpisani nakon upisa nagrađenih na prvu godinu studija.