FOND "BOŠNJACI" DODIJELIO STIPENDIJE UČENICIMA GENERACIJE PBG


U Domu mladih Skenderija 17. 06. 2016. godine upriličen je svečani ispraćaj 18. generacije maturanata Prve bošnjačke gimnazije i 9. generacije maturanata Cambridge International School.

Svečanosti su pored uposlenika škole, na čelu sa direktoricom Naidom Hota Muminović, prisustvovali predstavnici javnog i kulturnog žvota, brojni gosti, te porodice i prijatelji maturanata.
Na svečanosti su, između ostalog, proglašeni učenici generacije, dodijeljene diplome maturantima i uručena priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima za doprinos u radu i afirmaciji ove prestižne obrazovno-odgojne ustanove.

Kao nagradu za postignute rezultate u učenju i vladanju Fond ''Bošnjaci'' je Dženani Šabović, učenici generacije po Nastavnom planu i programu za gimnazije - Curriculum A i Mirzi Čakariću, učeniku generacije u Cambridge International School - Curriculum B, dodijelio posebna priznanja i Odluke o dodjeli stipendije za akademsku 2016/17. godinu koje je u ime Fonda ''Bošnjaci'' uručio je Šahin Kerla, direktor Fonda.