FOND ''BOŠNJACI'' DODIJELIO NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA UČENICIMA GENERACIJE PGB

Srijeda, 20.06.2018.

FOND ''BOŠNJACI'' DODIJELIO NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA UČENICIMA GENERACIJE PGB U Domu mladih Skenderija 20. 06. 2018. godine upriličena je maturska svečanost u povodu ispraćaja 20. generacije maturanata Prve bošnjačke gimnazije i 11. generacije maturanata Cambridge International School.

Maturskoj svečanosti, ispunjenoj bogatim kulturno-umjetničkim programom, pored uposlenika škole na čelu sa direktoricom Naidom Hota Muminović, prisustvovali su predstavnici javnog i kulturnog žvota, brojni gosti, te porodice i prijatelji maturanata.

Na svečanosti su, između ostalog, proglašeni učenici i ponos generacije, dodijeljene diplome maturantima i uručena priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima za postignute rezultate, doprinos u radu i afirmaciji ove prestižne obrazovno-odgojne ustanove.

Fond ''Bošnjaci'' je učenicima generacije Aya Ali Al Zayat, Curriculum A - Nastavni plan i program za gimnazije i Husejnu Žuna, Curriculum B - Cambridge International School, dodijelio priznanja i novčane nagrade koje je u ime Fonda uručio je Šahin Kerla, direktor.


Fotografije


Novosti


Subota, 19.10.2019.

OBEZBJEĐENA NASTAVNA SREDSTVA I OPREMA ZA POTREBE UČENIKA POVRATNIKA U OPĆINI DOBOJ

Već duži niz godina Fond ''Bošnjaci'' obezbjeđuje najosnovnija nastavna sredstva i opremu za potrebe učenika povratnika u manji bh. entitet. Ovim projektom do sada je obuhvaćeno preko 3.270 učenika... detaljnije

Četvrtak, 10.10.2019.

NATJEČAJ ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

Na osnovu Plana rada i Odluke Upravnog odbora, Fond ''Bošnjaci'' raspisuje natječaj za najbolji literarni rad o temi: ''I snaga i slabost su u srcima''. detaljnije


<