FOND ''BOŠNJACI'' DODIJELIO NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA 4. FINALNOG TAKMIČENJA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE


Fond ''Bošnjaci'' je i ove godine dodijelio novčane nagrade i priznanja pobjednicima 4. finalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke održanog 16. maja 2015. godine u Medresi ''Osman ef. Redžović'' u Visokom. Na takmičenju su učestvovali najbolji predstavnici 8. i 9. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola sa područja svih osam muftijstava u Bosni i Hercegovini.

Takmičenje je organizirano u dvije kategorije, i to: individualno takmičenje i ekipno kviz-takmičenje na nivou Muftijstava.

Takmičenju su prisustvovali predstavnici IZ u Bosni i Hercegovini, nastavnici i jedan broj roditelja dok su u revijalnom programu učešće uzeli mališani iz Ustanove za predškolski odgoj ''Amel i Nur''.

Za sve učesnike, a posebno pobjednike, obezbjeđene su bogate novčane nagrade i priznanja od strane Fonda ''Bošnjaci'' i Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini. Ispred Fonda ''Bošnjaci'' takmičenju je prisustvovao Šahin Kerla, direktor i u ime Fonda pobjednicima uručio priznanja i novčane nagrade u ukupnom iznosu od 1.800,00 KM.

Organizator takmičenja je pokazao vrlo visok stepen profesionalizma obezbjeđujući da isto prođe u izuzetno dobroj atmosferi i takmičarskom duhu.