DONIRANA NASTAVNA SREDSTVA I OPREMA UČENICIMA POVRATNICIMA U POŠ HAMBARINE, RIZVANOVIĆI, ČARAKOVO I ZECOVI U OPĆINI PRIJEDOR


Na osnovu plana rada dana 27.10.2016. godine direktor i sekretar Fonda ''Bošnjaci'' posjetili su područne osnovne škole u Hambarinama, Rizvanovićima, Čarakovu i Zecovima u općini Prijedor, i tom prilikom dodijelili nastavna sredstva i oprema za potrebe 152 učenika povratnika.

Ovom prilikom je doniran projektor sa platnom područnoj školi u Hambarinama, četiri laptopa učenicima škola Hambarine, Rizvanovići, Čorakovo i Zecovi, a od ostale nastavne opreme donirane su plutane table, drveni linijari, geometrijski oblici, šestari, fudbalske, košarkaške i odbojkaške lopte, hamer i kopir papiri, krede, markeri, vodene bojice, flomasteri i drugo. Obezbjeđenje nastavnih sredstava i opreme za potrebe učenika povratnika ovih škola, vršeno je u koordinaciji sa Medžlisom IZ Prijedor, na čelu sa glavnim imamom Huseinom ef. Velićem inače vjeroučiteljem u jednoj od ovih škola. Novčana vrijednost ove donacije iznosila je cca. 7.500,00 KM.

Nastavna sredstva i opremu uručio je direktor Fonda, g-din Šahin Kerla, a zahvalnost na posjeti i darovima jednako se vidjela i kod učenika, ali i kod nastavnog osoblja. Ovaj projekat pozdravio je i Stevica Džogazović, direktor matične škole ''Dositej Obradović'', koji se u ime nastavnog osoblja zahvalio na donacijama koje su stigle u ove četiri područne škole općine Prijedor.

Napominjemo da je laptope za potrebe učenika ovih škola obezbijedila Fondacija za podršku medija Lux veritatis / Svjetlo Istine iz Sarajeva na čelu sa direktorom g-dinom Irfanom Ljevakovićem.

Prilikom posjete školama, nastavno osoblje i učenici su upoznati sa osnovnim ciljevima i zadacima Fonda ''Bošnjaci'' i njegovom misijom.