Donirana nastavna sredstva i oprema učenicima povratnicima u OŠ ''Glamoč'' u Glamoču

Četvrtak, 27.09.2012.

Donirana nastavna sredstva i oprema učenicima povratnicima u OŠ ''Glamoč'' u Glamoču U skladu sa planiranim aktivnostima, na prijedlog Muhameda ef. Dragolovčnina, glavnog imama i Arifa Kovačevića, predsjednika MIZ-a Glamoč, početkom ove školske godine direktor Fonda “Bošnjaci”, posjetio je OŠ ''Glamoč'' u Glamoču.

Razlog posjete bio je sagledavanje potreba za najneophodnijim nastavnim sredstvima i opremom u cilju što lakše realizacije i savladavanja nastavnih planova i programa.


Nakon obavljene posjete i razgovora sa rukovodstvom i nasatvnicima škole, roditeljima i učenicima za 101 učenika obezbjeđeno je 316 udžbenika iz predmeta Bosanski jezik i Vjeronauka i jedan projektor za potrebe škole.

Dana 26.09.2012. godine u prisustvu velikog broja roditelja, nastavnika i predstavnika Islamske zajednice Glamoč, izvršena je svečana dodjela udžbenika za potrebe učenika i jednog projektora za potrebe škole. Udžbenike, nastavana sredstva i opremu u ime Fonda ''Bošnjaci'' dodjelio je g-din. Šahin Kerla, direktor Fonda.


Fotografije


Novosti


Subota, 19.10.2019.

OBEZBJEĐENA NASTAVNA SREDSTVA I OPREMA ZA POTREBE UČENIKA POVRATNIKA U OPĆINI DOBOJ

Već duži niz godina Fond ''Bošnjaci'' obezbjeđuje najosnovnija nastavna sredstva i opremu za potrebe učenika povratnika u manji bh. entitet. Ovim projektom do sada je obuhvaćeno preko 3.270 učenika... detaljnije

Četvrtak, 10.10.2019.

NATJEČAJ ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

Na osnovu Plana rada i Odluke Upravnog odbora, Fond ''Bošnjaci'' raspisuje natječaj za najbolji literarni rad o temi: ''I snaga i slabost su u srcima''. detaljnije


<