Dodjeljene novčane nagrade i priznanja pobjednicima natječaja za najbolji literarni rad


U utorak, 26.12.2017. godine u prostorijama Fonda "Bošnjaci" u Sarajevu dodjeljene su novčane nagrade i priznanja pobjednicima natječaja za najbolji literarni rad o temi: Narod bez države je kao porodica bez krova.

Na ovogodišnji natječaj, u predviđenom roku, zaprimljeno 67 radova, koji su šifrovano dostavljeni ovlaštenoj Komisiji u sastavu: Sevret Mehmedćehajić, prof. (predsjednik), dr. Mustafa Prljača (član) i Nezim Halilović, prof. (član). Komisija je nakon pregleda radova jednoglasno odabrala tri najbolja.

Nagrađenima su se obratili i čestitke uputili Šahin Kerla, direktor i Muharem Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'', te dr. Mustafa Prljača, član Komisije za pregled i odabir najboljih literarnih radova.

Priznanje i prvu nagradu u iznosu od 400,00 KM Ameli Balić, učenici IV razreda Gimnazije u Bihaću uručio je Muharem Hasanbegović, predsednik Upravnog odbora Fonda "Bošnjaci".

Priznanje i drugu nagradu u iznosu od 300,00 KM Ajli Žujo, učenici III razreda Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu, uručio je dr. Mustafa Prljača, član Komisije za pregled i odabir najboljih literarnih radova.

Priznanje i treću nagradu u iznosu od 200,00 KM Eminu Grahiću, studentu III godine Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, uručila je Elmedina Ohranović, članica Nadzornog odbora Fonda "Bošnjaci".