DODIJELJENE STIPENDIJE UČENICIMA GENERACIJE GHM


Svečanom akademijom u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu 25. 04. 2015. godine ispraćena je 465. generacija maturanata i 33. generacija maturantica jedne od najstarijih obrazovnih institucija u Evropi, sarajevske Gazi Husrev-begove medrese. Ove godine medresu je završilo 58 maturanata i 65 maturantica.

Svečanoj akademiji, ispunjenoj bogatim vjerskim i drugim kulturno-umjetničkim programom, prisustvovali su reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, direktor Gazi Husrev-begove medrese Zijad ef. Ljevaković, profesori, brojni gosti te porodice i prijatelji maturanata.

Svake godine Gazi Husrev-begova medresa bira učenika i učenicu generacije, a ove godine to prestižno priznanje pripalo je Benjaminu Fajiću i Adni Mešanović.

Kao nagradu za postignute rezultate u učenju i vladanju Fond ''Bošnjaci'' već treću godinu učenicima generacije Gazi Husrev-begove medrese dodjeljuje prigodna priznanja i stipendije za prvi ciklus studija. Priznanja i Odluku o dodjeli stipendija uručio je Šahin Kerla, direktor Fonda ''Bošnjaci''.