DODIJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA 5. FINALNOG TAKMIČENJA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE I 19. FINALNOG MEKTEBSKOG TAKMIČENJA

Ponedjeljak, 16.05.2016.

DODIJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA 5. FINALNOG TAKMIČENJA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE I 19. FINALNOG MEKTEBSKOG TAKMIČENJA I ove godine Fond "Bošnjaci" je dodjelio novčane nagrade i priznanja pobjednicima 5. finalnog takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osnovnih i srednjih škola i 19. finalnog mektebskog takmičenja na nivou BiH.

Takmičenja su održana 7. maja 2016. godine u Medresi "Osman ef. Redžović" u Visokom i 15. maja 2016. godine u amfiteatru Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Peto finalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osnovnih i srednjih škola organizirano je u dvije kategorije, i to: individualno testiranje i ekipno revijalno kviz-takmičenje "Stopama Miljenika", dok je 19. finalno mektebsko takmičenje organizirano u tri kategorije: kiraet - mlađi uzrast, kiraet - stariji uzrast i test općeg znanja.

Takmičenjima su prisustvovali predstavnici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, vjeroučitelji, muallimi, te porodice i prijatelji takmičara.

Za pobjednike oba takmičenja obezbjeđene su bogate novčane nagrade i priznanja od strane Fonda "Bošnjaci" i Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini. Ispred Fonda "Bošnjaci" takmičenjima je prisustvovao Šahin Kerla, direktor i u ime Fonda pobjednicima uručio priznanja i novčane nagrade u ukupnom iznosu od 1.800,00 KM. Fond "Bošnjaci" je za sve učesnike obezbijedio po jedan primjerak Zbirke nagrađenih literarnih radova Fonda "Vratit će se laste".


Fotografije


Novosti


Četvrtak, 14.05.2020.

FOND ''BOŠNJACI'' POTPISAO SPORAZUM O SARADNJI SA FONDACIJOM ''ALIJA IZETBEGOVIĆ''

Dana 13. maja 2020. godine, u prostorijama Fondacije ''ALIJA IZETBEGOVIĆ'' održan je sastanak direktora Fonda ''Bošnjaci'', Šahina Kerle i v.d. generalnog sekretara Fondacije, Muhameda Mulahmetovića... detaljnije

Ponedjeljak, 16.03.2020.

POSLJEDNJI SELAM

detaljnije

Srijeda, 04.03.2020.

KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA ZA AK. 2019/20. GODINU ZA KOJE FINANSIJSKA SREDSTVA OBEZBJEĐUJE BEJTUZZEKAT IZ KUVAJTA

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, Sporazuma o saradnji sa Bejtuzzekatom iz Kuvajta i Odluke Upravnog odbora Fond "Bošnjaci" raspisuje Konkurs za dodjelu 65 stipendija studentima na prvom i... detaljnije