DODIJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA 5. FINALNOG TAKMIČENJA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE I 19. FINALNOG MEKTEBSKOG TAKMIČENJA


I ove godine Fond "Bošnjaci" je dodjelio novčane nagrade i priznanja pobjednicima 5. finalnog takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osnovnih i srednjih škola i 19. finalnog mektebskog takmičenja na nivou BiH.

Takmičenja su održana 7. maja 2016. godine u Medresi "Osman ef. Redžović" u Visokom i 15. maja 2016. godine u amfiteatru Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Peto finalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike osnovnih i srednjih škola organizirano je u dvije kategorije, i to: individualno testiranje i ekipno revijalno kviz-takmičenje "Stopama Miljenika", dok je 19. finalno mektebsko takmičenje organizirano u tri kategorije: kiraet - mlađi uzrast, kiraet - stariji uzrast i test općeg znanja.

Takmičenjima su prisustvovali predstavnici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, vjeroučitelji, muallimi, te porodice i prijatelji takmičara.

Za pobjednike oba takmičenja obezbjeđene su bogate novčane nagrade i priznanja od strane Fonda "Bošnjaci" i Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini. Ispred Fonda "Bošnjaci" takmičenjima je prisustvovao Šahin Kerla, direktor i u ime Fonda pobjednicima uručio priznanja i novčane nagrade u ukupnom iznosu od 1.800,00 KM. Fond "Bošnjaci" je za sve učesnike obezbijedio po jedan primjerak Zbirke nagrađenih literarnih radova Fonda "Vratit će se laste".