DELEGACIJA MINISTARSTVA OBRAZOVANJA REPUBLIKE TURSKE POSJETILA FOND "BOŠNJACI"


U cilju uspostavljanja saradnje u oblasti obrazovanja, nauke i kulture visoka delegacija Ministarstva obrazovanja Republike Turske na čelu sa g. Celilom Gungorom, generalnim direktorom i Ramazanom Barinom, šefom Odjela za analizu posjetila je Fond ''Bošnjaci''.

U prostorijama Fonda ''Bošnjaci'' i Rijaseta IZ u BiH održani su sastanci kojima su prisustvovali članovi Upravnog odbora Fonda, direktor Fonda ''Bošnjaci'' i direktor Vakufske direkcije, predstavnici Ambasade Republike Turske u BiH, zatim predstavnici Uprava za obrazovanje i nauku, vanjske poslove i dijasporu RIZ-a, te predsatvnici Federalnog i Kantonalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Tokom boravka u BiH predstavnici Ministarstva obrazovanja Republike Turske posjetili su Šehidsko mezarje ''Kovači'', Muzej ''Alija Izetbegović'' i Tunel spasa u Sarajevu, Stari most u Mostaru i Tekiju na Vrelu Bune u Blagaju. Jedna od izuzetno značajnih posjeta bila je Centru za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece i djece oboljele od autizma i cerebralne paralize "Vladimir Nazor'' u Sarajevu kojom prilikom je uspostavljen kontakt i dogovorena konkretna saradnja.