Preliminarni rezultati konkursa za dodjelu stipendija za šk./ak. 2020/21. godinu


Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija i Odluke Upravnog odbora objavljen je Konkurs za dodjelu stipendija za šk./ak. 2020/21. godinu iz sredstava Fonda ''Bošnjaci''. Nakon obrade dokumentacije i bodovanja kandidata Komisija je utvrdila preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija.

  • Preliminarnu rang-listu dobitnika stipendije na prvom ciklusu studija možete pogledati ovdje.
  • Preliminarnu rang-listu dobitnika stipendije na drugom ciklusu studija možete pogledati ovdje.
  • Preliminarnu rang-listu učenika za dodjelu stipendije možete pogledati ovdje.
  • Obaveze dobitnika stipendije možete pogledati ovdje.

Molimo dobitnike stipendije da, ukoliko su dobili ili u međuvremenu dobiju stipendiju, kredit ili drugi oblik novčane naknade koja ima obilježje stipendije od nekog drugog pravnog ili fizičkog lica, ili iz nekog drugog razloga odustanu od stipendije Fonda ''Bošnjaci'', o tome odmah obavijeste Fond putem e-maila fondb@fondbosnjaci.co.ba ili na telefon 033/677-200 kako bi smo stipendiju mogli dodijeliti narednom kandidatu sa rang-liste.

Nakon okončanja žalbenog postupka i konačne Odluke Upravnog odbora o dodjeli stipendija, datum i mjesto potpisivanja Ugovora će biti objavljeni na našoj web i facebook stranici.

Napominjemo da studenti koji nisu ostvarili pravo na stipendiju na ovom konkursu mogu, ukoliko žele, koristiti postojeću dokumentaciju koja se nalazi u sjedištu Fonda za konkurs za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta uz uslov da, nakon objave konkursa, popune i dostave novi zahtjev.

Konkurs za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta planiramo, aBd, objaviti početkom 2021. godine, odmah nakon uplate prve tranše (4 stipendije) za akademsku 2020/21. godinu.

Molimo da redovno ažurirate vašu e-mail adresu, kontakt telefon i pratite našu web i facebook stranicu.