Rezultati natječaja ZA LITERARNI RAD U 2012. GODINI


Rezultati natječaja ZA LITERARNI RAD U 2012. GODINI

Na raspisani Natječaj za literarni rad na teme "Postojimo ako pravimo korake jedni prema drugima" i "Bosanskim rijekama ne teče samo voda", u predviđenom roku pristiglo je devedeset (90) radova koji su pod šifrom dostavljeni Komisiji za odabir najboljih radova.

Komisija u sastavu: Mirzet Hamzić, prof. (predsjednik), Selim Jarkoč, prof. (član) i Nezim Halilović, prof. (član) nepodjeljenog je mišnjenja da je Natječaj opravdao svrhu i pristigli radovi su pokazali da, u uzrastu koji je obuhvatao Natječaj, imamo nadarene mlade ljude s punom sviješću o vremenu i prostoru u kojem živimo i okolnostima koje su pratile našu historiju. Ili kako je u obrazloženju radova primjetio jedan od članova komisije: "imamo omladinu koja ne zaboravlja prošlost, ali u isto vrijeme smjelo korača u budućnost."

Obrazloženje Komisije možete pogledati ovdje.

1. Priznanje i prva nagrada u iznosu od 900,00 KM, pripala je Lejli Kargić, studentici II godine arhitekture na International Burch University u Sarajevu za rad pod šifrom: 174/23/2012 na temu "Postojimo ako pravimo korake jedni prema drugima";
2. Priznanje i druga nagrada u iznosu od 600,00 KM, pripala je Lejli Smajlović, učenici II razreda Ekonomske škole u Zenici za rad pod šifrom: 174/60/2012 na temu "Bosanskim rijekama ne teče samo voda";
3. Priznanje i treća nagrada u iznosu od 300,00 KM, pripala je Nihadu Suljiću, studentu II godine Filozofskog fakulteta u Tuzli za rad pod šifrom: 174/17/2012 na temu "Postojimo ako pravimo korake jedni prema drugima".

Nagrade i priznanja biti će uručena po dogovoru u skladu sa Konkursom i Odlukom Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci''.

Nagrada Ime i prezime Iznos nagrade Rad
1. Lejla Kargić (Travnik) 900,00 KM pročitaj
2. Lejla Smajlović (Zenica) 600,00 KM pročitaj
3. Nihad Suljić (Tuzla) 300,00 KM pročitaj