Poziv za druženje i edukaciju

Petak, 09.06.2017.

Poziv za druženje i edukaciju Poštovani stipendisti, U cilju upoznavanja, razmjene ideja i iskustava, dodatne edukacije u oblastima koje nisu zastupljene u dovoljnoj mjeri u formalnom obrazovanju, zatim razvijanje osjećaja privrženosti Fondu i njegovim ciljevima, te razvijanje solidarnosti, prijateljstva i međusobne saradnje Fond "Bošnjaci" je u 2017. godini planirao organiziranje još jednog edukativnog druženja stipendista Fonda.

Na naš upit za izjašnjenje o vremenu organiziranja druženja, najveći broj stipendista se izjasnio za prvu polovinu avgusta ove godine.

Uzimajući u obzir prirodne ljepote Mostara i njegove okoline kao i mogućnost organizacije smještaja i boravka u Studentskom hotelu u Mostaru odlučili smo da ovo druženje upriličimo, u saradnji sa Muftijstvom mostarskim i Medžlisom IZ-e Mostar, u vremenu od 04. do 06. avgusta 2017. godine.

Za ovu priliku planirali smo nekoliko kraćih predavanja i druženja u Studentskom hotelu kao i obilazak grada Mostara, Počitelja, Stoca i Blagaja kojom prilikom ćemo biti upoznati sa najosnovnijim podacima o ovim važnim kulturno-historijskim mjestima. O ostalim detaljima druženja i boravka ćemo vas upoznati prlikom dolaska i smještaja u Studenstkom hotelu u Mostaru koji je planiran u petak, 04. 08. 2017. g. u vremenu od 17:00 do 20:00 sati. Okončanje druženja i povratak planiran je u nedjelju, 06. 08. 2017. g. poslije ručka.

Fond "Bošnjaci" će svim učesnicima osigurati naknadu za prijevoz do Mostara i nazad, u visini cijene povratne autobuske karte.

Molimo da se o našem pozivu izjasnite u što kraćem roku, a najkasnije do 15. 06. 2017. godine.

Kod donošenja odluke o učešću molimo da imate u vidu i odredbe člana 5. Ugovora o stipendiranju koji ste potpisali s Fondom.

Nadajući se našem druženju u lijepom Mostaru, srdačno vas selamimo / pozdravljamo i želimo svako dobro i uspjeh u nastavku školovanja.

S poštovanjem,

DIREKTOR
Šahin Kerla, prof.

Novosti


Ponedjeljak, 04.12.2017.

Konačne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija u šk./ak. 2017/18. godini

U žalbenom roku Upravni odbor Fonda, od 296 kandidata rangiranih za dodjelu stipendija, nije zaprimio niti jednu žalbu. detaljnije

Petak, 24.11.2017.

Rezultati konkursa za dodjelu stipendija U šk./ak. 2017/18. Godini

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija i Odluke Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' na internet stranici Fonda i web portalu RIZ-a u BiH objavljeni su Konkursi za dodjelu stipendija u šk./ak.... detaljnije

Četvrtak, 23.11.2017.

Fond ''Bošnjaci'' obezbijedio najosnovnija nastavna sredstva za potrebe učenika povratnika u općine Teslić i Doboj

Pored stipendiranja učenika i studenata, među najznačajnije projekte ubrajamo pomoć učenicima povratnicima u manji bh. entitet. Sa ovom aktivnošću počeli smo sa davnom 2008. godinom kada smo se na... detaljnije