Obavijest aplikantima u vezi sa žalbama o dodjeli stipendija u školskoj/akademskoj 2011/12. godini

Srijeda, 14.12.2011.

Obavijest aplikantima u vezi sa žalbama o dodjeli stipendija u školskoj/akademskoj 2011/12. godini U predviđenom žalbenom roku (30. 11. – 07. 12. 2011. g.) Upravni odbor Fonda ''Bošnjaci'' zaprimio je 8 (osam) žalbi aplikanata od čega 7 (sedam) na dodjelu stipendija iz sredstava koja obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta, 1 (jednu) na dodjelu stipendija iz sredstava Fonda ''Bošnjaci'' i 1 (jednu) žalbu nepotpisanih studenata Zeničkog Univerziteta.

Na Odluku Komisije za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj 2011/12. godini žalbe Upravnom odboru uložili su sljedeći aplikanti:

 1. Adilovci Vađide, student I godine Pravnog fakulteta u Bihaću;
 2. Ademović Samra, student I godine Pedagoškog fakulteta u Sarajevu;
 3. Merdan Amer, student I godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu;
 4. Alagić Almin, student IV godine Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci;
 5. Dubica Aida, student III godina Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci;
 6. Delibašić Dženita, student IV godine Ekonomskog fakulteta u Zenici;
 7. Ibreljić Edin, student I godine Mašinskog fakulteta u Zenici;
 8. Heco Erma, student IV godine Ekonomskog fakulteta u Zenici;
 9. Žalba nepotpisanih studenata Zeničkog Univerziteta na bodovanje i dodjelu stipendije Salkić Saneli, studentici IV godine Ekonomskog fakulteta u Zenici.

Nakon detaljnog razmatranja dostavljenih žalbi Upravni odbor je ustanovio da su 3 (tri) aplikanta uložila žalbu na način bodovanja Komisije, a da se ostalih 5 (pet) aplikanata nije žalilo na Odluku i način bodovanja, te da su zamolili da im se, ukoliko je to moguće, dodjeli stipendija zbog teške materijalo-finansijske situacije u porodici. Nakon izvršene provjere utvrđeno je da je žalba nepotpisanih studenata Zeničkog Univerziteta na bodovanje i dodjelu stipendije Salkić Saneli u cjelosti neosnovana. Na osnovu navedenog Upravni odbor zaključuje da je Komisija za utvrđivanje prijedloga kandidata za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj 2011/12. godini krajnje korektno, transparentno i odgovorno izvršila pregled, obradu i bodovanje svih 583 aplikanta strogo se pridržavajući Odluke, kriterija i usvojenog sistema bodovanja uz konstataciju da niti jedna žalba nije osnovana.

Istovremeno vas obavještavamo da su Memić Alem, student II godine II ciklusa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu sa prosječnom ocjenom 10,00 i Seljubac Selma, student III godine Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli dobrovoljno odustali od naše stipendije.

Umjesto Memić Alema stipendija se dodjeljuje Ibrahimović Amri (43 boda), studentici IV godine Muzičke akademije u Sarajevu, koja se nalazi na 64 mjestu usvojene rang liste kandidata za dodjelu stipendija iz sredstava Fonda ''Bošnjaci'', a umjesto Seljubac Selme stipendija se dodjeljuje Alić Emini (43 boda), studentici I godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli, koja se nalazi na 11 mjestu usvojene rang liste kandidata za dodjelu stipendija iz sredstava koja obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta studentima Univerziteta u Tuzli.

Nakon djelimičnog uvida i saradnje sa drugim pravnim i fizičkim licima ustanovili smo da su neki od dobitnika naše stipendije potpisali Ugovor i dobili stipendiju od nekih drugih pravnih lica nakon čega je Upravni odbor Fonda ''Bošnjaci'' donio Odluku:

 1. Da se umjesto Džanković Mirele, studentice IV godine Pravnog fakulteta u Mostaru za koju je ustanovljeno da je potpisala Ugovor i dobila stipendiju od Humanitarno-karitativne organizacije ''Kruh sv. Ante'' stipendija dodjeli Kohnić Armanu (43 boda), studentu II godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, koji se nalazi na 65 mjestu usvojene rang liste kandidata za dodjelu stipendija iz sredstava Fonda ''Bošnjaci''.
 2. Da se umjesto Hajdarević Izete, studentice III godine Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli za koju je ustanovljeno da je potpisala Ugovor i dobila stipendiju od World Assembly of Muslim Youth-WAMY, stipendija dodjeli Akeljić Naidi (43 boda), studentu I godine Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta u Tuli, koja se nalazi na 12 mjestu usvojene rang liste kandidata za dodjelu stipendija iz sredstava koja obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta studentima Univerziteta u Tuzli.
 3. Da se umjesto Habibić Aide, studentice I godine Fakultet za metalurgiju i materijale u Zenici za koju smo utvrdili da je potpisala Ugovor i  dobila stipendiju od World Assembly of Muslim Youth-WAMY, stipendija dodjeli Heco Ermi (37 bodova), studentici IV godine Ekonomskog fakulteta u Zenici, koja se nalazi na 10 mjestu usvojene rang liste kandidata za dodjelu stipendija iz sredstava koja obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta studentima Univerziteta u Zenici.
 4. Da se umjesto Selman Selme, studentice II godine Akademije likovnih umjetnosti u Banjoj Luci za koju smo ustanovili da je potpisala Ugovor i dobila stipendiju od Humanitarno-karitativne organizacije ''Kruh sv. Ante'' stipendija dodjeli Dubica Aidi (25 bodova), studentici III godine Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci, koji se nalazi na 6 mjestu usvojene rang liste kandidata za dodjelu stipendija iz sredstava koja obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta studentima Univerziteta u Banjoj Luci.

RANG LISTE KANDIDATA ZA DODJELU STIPENDIJA U ŠKOLSKOJ/AKADEMSKOJ 2011/12. GODINI PRAVOSTAŽNE SU SA DANOM 13. 12. 2011. GODINE.

UPRAVNI ODBOR

Novosti


Utorak, 24.12.2019.

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANJU ZA ŠK./AK. 2019/20.

U subotu, 21. decembra 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu Fond ''Bošnjaci'' je upriličio svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju za šk./ak. 2019/20. godinu. detaljnije

Utorak, 17.12.2019.

REISU-L-ULEMA IZ U BIH PRIMIO DELEGACIJU FONDA ''BOŠNJACI''

Dana 17.12.2019. godine direktora i jedan broj članova Upravnog odbora Fonda ''Bošnjaci'' primio je dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom reisu-l-ulemi su... detaljnije

Četvrtak, 12.12.2019.

SVEČANO DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA NATJEČAJA ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

U prostorijama Fonda "Bošnjaci" dodijeljene novčane nagrade i priznanja pobjednicima natječaja za najbolji literarni rad o temi: I snaga i slabost su u srcima. Fond ''Bošnjaci''... detaljnije