Nova generacija stipendista Fonda posjetila neke od kulturno-historijskih znamenitosti u Hercegovini

Subota, 26.05.2012.

Nova generacija stipendista Fonda posjetila neke od kulturno-historijskih znamenitosti u Hercegovini Dana 26.05.2012. godine Fond "Bošnjaci" je za novu generaciju stipendista organizirao jednodnevnu posjetu kulturno-historijskim znamenitostima u Hercegovini.

Cilj posjete je bio upoznavanje naših stipendista sa kulturno-historijskom tradicijom bošnjaka na ovim prostorima.

Ovom prilikom naši stipendisti posjetili su neke od najznačajnijih kulturno-historijskih objekata i mjesta kao što su: Objekat Oružanih snaga BiH D-0 u Konjicu, Šehidsko mezarje i Stari most u Mostaru, Hadži-Alijina džamija, Sahat-kula i tvrđava u Počitelju i obnovljena Tekija na vrelu Bune u Blagaju.

Koristimo priliku da se, u ime stipendista i Fonda "Bošnjaci", zahvalimo predstavnicima OS BiH, Nazifu ef. Garibu, sekretaru Muftijstva mostarskog, Džemalu ef. Gadari, glavnom imamu MIZ-a Čapljina, Hišamu ef. Hafizoviću, imamu Careve džamije u Blagaju i g-dinu. Selimu Isiću jednom od organizatora otpora i k-danata odbrane grada Mostara i BiH, koji su našim stipendistima pripremili srdačnu dobrodošlicu i upoznali ih o historijatu, ulozi i značaju navedenih mjesta i objekata na ovom području.


Fotografije


Novosti


Subota, 19.10.2019.

OBEZBJEĐENA NASTAVNA SREDSTVA I OPREMA ZA POTREBE UČENIKA POVRATNIKA U OPĆINI DOBOJ

Već duži niz godina Fond ''Bošnjaci'' obezbjeđuje najosnovnija nastavna sredstva i opremu za potrebe učenika povratnika u manji bh. entitet. Ovim projektom do sada je obuhvaćeno preko 3.270 učenika... detaljnije

Četvrtak, 10.10.2019.

NATJEČAJ ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD

Na osnovu Plana rada i Odluke Upravnog odbora, Fond ''Bošnjaci'' raspisuje natječaj za najbolji literarni rad o temi: ''I snaga i slabost su u srcima''. detaljnije


<