Nova generacija stipendista Fonda posjetila neke od kulturno-historijskih znamenitosti u Hercegovini

Subota, 26.05.2012.

Nova generacija stipendista Fonda posjetila neke od kulturno-historijskih znamenitosti u Hercegovini Dana 26.05.2012. godine Fond "Bošnjaci" je za novu generaciju stipendista organizirao jednodnevnu posjetu kulturno-historijskim znamenitostima u Hercegovini.

Cilj posjete je bio upoznavanje naših stipendista sa kulturno-historijskom tradicijom bošnjaka na ovim prostorima.

Ovom prilikom naši stipendisti posjetili su neke od najznačajnijih kulturno-historijskih objekata i mjesta kao što su: Objekat Oružanih snaga BiH D-0 u Konjicu, Šehidsko mezarje i Stari most u Mostaru, Hadži-Alijina džamija, Sahat-kula i tvrđava u Počitelju i obnovljena Tekija na vrelu Bune u Blagaju.

Koristimo priliku da se, u ime stipendista i Fonda "Bošnjaci", zahvalimo predstavnicima OS BiH, Nazifu ef. Garibu, sekretaru Muftijstva mostarskog, Džemalu ef. Gadari, glavnom imamu MIZ-a Čapljina, Hišamu ef. Hafizoviću, imamu Careve džamije u Blagaju i g-dinu. Selimu Isiću jednom od organizatora otpora i k-danata odbrane grada Mostara i BiH, koji su našim stipendistima pripremili srdačnu dobrodošlicu i upoznali ih o historijatu, ulozi i značaju navedenih mjesta i objekata na ovom području.


Fotografije


Novosti


Četvrtak, 14.05.2020.

FOND ''BOŠNJACI'' POTPISAO SPORAZUM O SARADNJI SA FONDACIJOM ''ALIJA IZETBEGOVIĆ''

Dana 13. maja 2020. godine, u prostorijama Fondacije ''ALIJA IZETBEGOVIĆ'' održan je sastanak direktora Fonda ''Bošnjaci'', Šahina Kerle i v.d. generalnog sekretara Fondacije, Muhameda Mulahmetovića... detaljnije

Ponedjeljak, 16.03.2020.

POSLJEDNJI SELAM

detaljnije

Srijeda, 04.03.2020.

KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA ZA AK. 2019/20. GODINU ZA KOJE FINANSIJSKA SREDSTVA OBEZBJEĐUJE BEJTUZZEKAT IZ KUVAJTA

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija, Sporazuma o saradnji sa Bejtuzzekatom iz Kuvajta i Odluke Upravnog odbora Fond "Bošnjaci" raspisuje Konkurs za dodjelu 65 stipendija studentima na prvom i... detaljnije