IZVJEŠTAJ UPRAVNOG ODBORA FONDA "BOŠNJACI" O ŽALBAMA KANDIDATA ZA DODJELU STIPENDIJA U ŠK./AK. 2014/15. GODINI

Utorak, 09.12.2014.

IZVJEŠTAJ UPRAVNOG ODBORA FONDA U žalbenom roku od 26.11. do 29.11.2014. godine Upravni odbor Fonda "Bošnjaci" zaprimio je 3 žalbe od čega jednu na dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond "Bošnjaci" i dvije za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta.

Na objavljene preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendije učenicima i studentima u šk./ak. 2014/15. godini žalbe su uložili sljedeći kandidati:

1. Zubejr Sedić, student II godine Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu. Kunkurisao za dodjelu stipendije za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ''Bošnjaci''. Imenovani je žalbom izjavio kako smatra da ispunjava uslove Konkursa i da nije pravilno izbodovan navodeći da je student sa prosječnom ocjenom 10,00 i da po tom osnovu ima pravo na bezuslovnu stipendiju. Obzirom da je članom III, stav 3. Konkursa predviđena dodjela stipendije samo za studente na javnim visoko-školskim ustanovama u Bosni i Hercegovini imenovani, kao studet Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, nije ispunio uslov za dodjelu stipendije tako da je žalba u cjelosti neosnovana.

2. Amina Smajović, studentica III godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Kunkurisala za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta i osvojila 41 bod. Imenovana je žalbom izjavila kako smatra da nije pravilno izbodovana po osnovu prosječnih primanja u porodici. Detaljnim uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da je imenovana izbodovana u skladu sa dostavljenom dokumentacijom, kriterijima i sistemom bodovanja te da je žalba u cjelosti neosnovana.

3. Bajro Huseinović, student I godine Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Kunkurisao za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta i osvojio 36 bodova. Imenovani je žalbom izjavio kako smatra da nije pravilno izbodovan navodeći da je bio ponos generacije u šk. 2013/14. godini. Međutim, uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da imenovani nema dokaz o ponosu generacije te da ima samo Pohvalu nastavničkog vijeća škole koja se ne boduje. Detaljnim uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da je imenovani izbodovan u skladu sa dostavljenom dokumentacijom, kriterijima i sistemom bodovanja tako da je žalba u cjelosti neosnovana.

Na osnovu uvida u dokumentaciju i rad Komisije Upravni odbor Fonda ''Bošnjaci'' donosi sljedeće:

ZAKLJUČKE

1. Komisija je krajnje korektno i odgovorno izvršila pregled, obradu i bodovanje 489 aplikanata i utvrdila preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija strogo se pridržavajući Konkursa, kriterija i sistema bodovanja tako da niti jedna žalba nije osnovana.

2. Preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija učenicima i studentima u šk./ak. 2014/15. godini postaju u cjelosti pravostažne sa danom 09. 12. 2014. godine.

KONAČNE RANG-LISTE KANDIDATA ZA DODJELU STIPENDIJA ZA KOJE FINANSIJSKA SREDSTVA OBEZBJEĐUJE FOND ''BOŠNJACI'' MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

KONAČNE RANG-LISTE KANDIDATA ZA DODJELU STIPENDIJA ZA KOJE FINANSIJSKA SREDSTVA OBEZBJEĐUJE BEJTUZZEKAT IZ KUVAJTA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

PREDSJEDNIK UO
Muharem  Hasanbegović

 

Novosti


Četvrtak, 09.05.2019.

PREDSTAVLJENA ZBIRKA ILUSTROVANIH CITATA ALIJE IZETBEGOVIĆA "PORUKA SEBI"

Zbirka ilustrovanih citata prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića "Poruka sebi" predstavljena je u Muzeju ''Alija Izetbegović'' u povodu obilježavanja Dana Kantona... detaljnije

Ponedjeljak, 06.05.2019.

FOND ''BOŠNJACI'' OBEZBIJEDIO NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA VIII FINALNOG TAKMIČENJA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE

U subotu 04. 05. 2019. godine u Medresi ''Osman ef. Redžović'' u Visokom, u prisustvu predstavnika IZ u Bosni i Hercegovini, nastavnika i roditelja, održano je VIII finalno takmičenje iz Islamske... detaljnije

Nedelja, 28.04.2019.

DODJELJENE NOVČANE NAGRADE I PRIZNANJA POBJEDNICIMA XXII FINALNOG MEKTEBSKOG TAKMIČENJA

Na završnoj svečanosti održanoj 28. aprila 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj džamiji, uz prigodan program polaznika mektebske nastave iz Čapljine, Travnika i Sarajeva, dodjeljene su novčane nagrade... detaljnije