GHM I MIZ SARAJEVO DODJELILI ZAHVALNICE FONDU ''BOŠNJACI''


U prisustvu velikog broja zvaničnika, vjerskog, političkog i javnog života, te medija 08. 01. 2015. godine, prigodnim programom, obilježen je dan osnivanja Gazi Husrev-begove medrese, najstarije odgojno-obrazovne ustanove sa 478 godina kontinuiranog rada u Bosni i Hercegovini.

Gazi Husrev-begova medresa utemeljena je 08. 01. 1537. godine od kada neprestano egzistira, ispunjavajući u cijelosti šart vakifa. Na dan ove prestižne i najstarije, a moglo bi se reči i najznačajnije vaspitno-obrazovne ustanove u našoj zemlji, uručena je zahvalnica Fondu ''Bošnjaci'' za nesebičnu pomoć i saradnju koju je Šahinu Kerli, direktoru Fonda u ime Medrese uručio njen direktor g-din. Zijad ef. Ljevaković.

U okviru manifestacije ''Dani o Allahovom poslaniku - Selam, ya Resulallah'' koja je kako proteklih tako i ove jubilarne desete godine izuzetno uspješno planirana, organizirana i realizovana od strane Medžlisa IZ Sarajevo, na dan 28. 01. 2015. godine upriličena je svečanost na kojoj je, između ostalog, u znak zahvalnosti za doprinos i podršku ovoj veoma značajnoj manifestaciji dodjeljena zahvalnica Fondu ''Bošnjaci'' koju je direktoru Fonda, u ime organizatora, uručio glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović.