FOND "BOŠNJACI" UZEO UČEŠĆE NA ŠESTOJ MEĐUNARODNOJ INVESTICIJSKOJ KONFERENCIJI "SARAJEVO BUSINESS FORUM 2015"


FOND "BOŠNJACI" UZEO UČEŠĆE NA ŠESTOJ MEĐUNARODNOJ INVESTICIJSKOJ KONFERENCIJI "SARAJEVO BUSINESS FORUM 2015"

Već drugu godinu vakufski Fond ''Bošnjaci'' uzima učešće na Sarajevo Business Forum-u radi prezentacije svojih projekata u cilju obezbjeđenja dodatnih finansijskih sredstava za povećanje broja stipendija za studente na prvom ciklusu studija, a posebno za studente na drugom i trećem (doktorski studij) ciklusu sa nadprosječnim uspjehom.

Na ovogodišnjem Sarajevo Business Forum-u Fond "Bošnjaci" se predstavio kroz projekat "Pomoć u obrazovanju, nauci i kulturi mladih u Bosni i Hercegovini". Obrazovanje je projektna oblast koja je po prvi put uvrštena u program Foruma.

Pored projekta Fond "Bošnjaci" je obezbijedio i svim učesnicima Sarajevo Business Forum-a učinio dostupnim propagandni letak na bosanskom, engleskom, arapskom i turskom jeziku iz kojeg se jasno mogu prepoznati osnovni ciljevi, zadaci i misija Fonda.

Obzirom da je ulaganje u obrazovanje i nauku posebno nadarenih studenata dug proces ali sigurno najisplativija investicija u Bosni i Hercegovini, očekujemo da će ovogodišnji učesnici Foruma prepoznati važnost ulaganja u obrazovanje, a prije svega kroz stipendiranje nadarenih studenata i time omogućiti njihovo zadržavanje u našoj zemlji.