DELEGACIJA FONDA ''BOŠNJACI'' POSJETILA AMBASADU DRŽAVE KUVAJT U BOSNI I HERCEGOVINI


DELEGACIJA FONDA ''BOŠNJACI'' POSJETILA AMBASADU DRŽAVE KUVAJT U BOSNI I HERCEGOVINI

Dana 17. 05. 2012. godine delegacija Fonda ''Bošnjaci'' u sastavu: g-din. Muharem Hasanbegović, predsjednik Upravnog odbora, Senaid hfz. Zajimović, direktor Vakufske direkcije i Šahin Kerla, direktor Fonda posjetila je ambasadu države Kuvajt u Sarajevu. Delegaciju Fonda primio je Nj.E. Mohammed Fadel Khalaf H Al-Telaijy, ambasador države Kuvajt u Bosni i Hercegovini.

Prilikom posjete, u srdačnom i prijateljskom razgovoru, predstavnici Fonda ''Bošnjaci'' uručili su zahvalnicu ambasadoru i iskazali zahvalnost Emiru i narodu države Kuvajt za sve ono što su tokom i nakon oružane agresije na R BiH činili i sada čine, a posebno za pomoć u obrazovanju mladih u Bosni i Hercegovini.

Ambasador države Kuvajt upoznat je sa osnovnim ciljevima, zadacima i dostignućima Fonda ''Bošnjaci'' te načinu i uslovima dodjele stipendija studentima za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta, kao i sagledavanju mogućnosti povećanja broja stipendija od strane Bejtuzzekata.

Izržavajući dobrodošlicu delegaciji Fonda ambasador je, između ostalog, istakao važnost učešća Islamske zajednice u BiH u obrazovanju mladih putem Vakufske direkcije i Fonda ''Bošnjaci'', važnost nastavka saradnje kao i lično zalaganje za povećanje broja stipendija u narednom periodu.